aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ως πρωταθλήτρια των ντέρμπι…

Ομόνοια: Ως πρωταθλήτρια των ντέρμπι…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος βρήκε την Ομόνοια στην κορυφή της βαθμολογίας. Ναι μεν έχει συγκάτοικο στο ρετιρέ την Ανόρθωση, όμως η ομάδα της Λευκωσίας πλεονεκτεί στα μεταξύ τους παιχνίδια, γι’ αυτό και κατέχει την πρωτιά. Η Ομόνοια, λοιπόν, θα εισέλθει στη Β’ φάση του πρωταθλήματος ως πρώτη και θα θελήσει να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους, με την ολοκλήρωση των δέκα αγώνων που υπολείπονται για το τέλος της σεζόν.

Τα ντέρμπι είναι το… στοιχείο της! Το λένε οι αριθμοί, τα αποτελέσματα που προηγήθηκαν. Η ομάδα του Μπέργκ είναι η πρωταθλήτρια στα ντέρμπι της Α’ φάσης, αφού συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς απέναντι στις αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ. Σε δέκα ντέρμπι μάζεψε 17 από τους 30 βαθμούς που διεκδίκησε, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα της εξάδας. Πέτυχε τέσσερις νίκες, έμεινε στην ισοπαλία πέντε φορές και έχασε μόνο μία, από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (1-2). Μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα δέκα φορές και μάζεψε την μπάλα από την εστία της επτά.

Οι πράσινοι έδειξαν στα υψηλού κινδύνου παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες με τους ίδιους στόχους, να έχουν τον τρόπο να παίρνουν θετικό αποτέλεσμα. Παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, στα πλείστα παρουσίασαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τέτοια ματς. Καμιά ομάδα δεν κέρδισαν και στα δύο παιχνίδια, όμως απέναντι στις τέσσερις από τις πέντε δεν ηττήθηκαν. Διατηρούν το αήττητο στο ΓΣΠ.

Εφόσον η Ομόνοια συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα στα ντέρμπι και στα πλέι οφ, έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για τον τίτλο. Πρεμιέρα στα Β’ φάση του πρωταθλήματος θα κάνει από το Τσίρειο, απέναντι στην ΑΕΛ, το προσεχές Σάββατο. Σε μια έδρα που δέχθηκε τη μοναδική ήττα της σε ντέρμπι, από τον Απόλλωνα και έμεινε στην ισοπαλία με τους γαλαζοκίτρινους.

Θα θελήσει, λοιπόν, να πανηγυρίσει για πρώτη φορά φέτος στο στάδιο της Λεμεσού και να κάνει ένα από τα δέκα αποφασιστικά βήματα για τον τίτλο πρωταθλήματος. Άλλωστε, μια τέτοια θετική εξέλιξη, θα της επιτρέψει να αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ από κάποιες ομάδες που την ακολουθούν, αφού θα παίξουν μεταξύ τους.

Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
Ανόρθωση 0-0, 1-0 4
ΑΠΟΕΛ 0-0, 0-0 2
Απόλλων 1-0, 1-2 3
ΑΕΚ 2-2, 3-2 4
ΑΕΛ 1-0, 1-1 4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ