aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ορθάνοιχτος ο δρόμος…

Ομόνοια: Ορθάνοιχτος ο δρόμος…

Εύκολη δεν τη λες αλλά ούτε και πολύ δύσκολη μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση για την Ομόνοια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η Άντβερπ Βελγίου θα βρεθεί στον δρόμο της ομάδας του Μπεργκ εφόσον πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν. Η βελγική ομάδα αποτέλεσε την έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος αφού τερμάτισε στη 2η θέση, πάνω από την Άντερλεχτ και πίσω από την πρωταθλήτρια Μπριζ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Αυγούστου στο ΓΣΠ και στις 26 του ίδιου μήνα στο Βέλγιο.

Η Ομόνοια έχει καλές πιθανότητες, με δύο καλές εμφανίσεις και αφού παρουσιαστεί πιο γεμάτη και αποφασιστική. Στο απευκταίο σενάριο, δηλαδή αποκλεισμό από την ομάδα του Ταλίν, το «τριφύλλι» θα αναμετρηθεί με την νικήτρια του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς Ιρλανδίας – Τέουτα Αλβανίας. Δύο αντίπαλοι που δεν πρέπει να ανησυχούν την Ομόνοια

Όσον αφορά στην Άντβερπ, είναι ο αρχαιότερος σύλλογος του Βελγίου, ιδρύθηκε το 1880. Κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα στο μακρινό παρελθόν. Τις σεζόν 1928-29, 1930-31, 1943-44, 1956-57. Επίσης, στέφθηκε τρεις φορές κυπελλούχος (1954-55, 1991-92, 2019-20). Κορυφαία στιγμή του συλλόγου ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992-93. Η πορεία της μέχρι τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ την περσινή σεζόν, όπου αποκλείστηκε από την Ρέιντζερς, αποτελεί απόδειξη της δυναμικής της.

Στην τρέχουσα σεζόν, στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος Βελγίου μετρά ισάριθμες ήττες. Από την Μένχελεν στην πρεμιέρα (2-3) και από την Κορτράικ (0-1) μόλις προχθές. Θα ακολουθήσουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, στις 8 Αυγούστου με την Σταντάρ Λιέγης του Λαϊφη και στις 13 Αυγούστου με τη Σαρλερουά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ