aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οριστικά εκτός Γιουρόπα η Ντρίτα, παίζει με Λίνφιλντ η Λέγκια

Ομόνοια: Οριστικά εκτός Γιουρόπα η Ντρίτα, παίζει με Λίνφιλντ η Λέγκια

Λύθηκε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μετά την ακύρωση του αγώνα Ντρίτα-Λίνφιλντ. Η ΟΥEΦΑ οδήγησε το θέμα στο Εφετείο της και αυτό δεν αναίρεσε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας βάσει της οποίας η Ντρίτα αποκλείεται στα… χαρτιά και περνάει η Λίνφιλντ. Και αυτό, διότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς αν δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο μετάθεσης ενός αναβληθέντος αγώνα σε άλλη ημερομηνία, τότε υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή του θεωρείται η ομάδα στην οποία ανιχνεύθηκαν κρούσματα, και αυτή χάνει το παιχνίδι με 0-3.

Η ομάδα της Ντρίτα ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της UEFA για την απόφαση της νωρίτερα να την αποκλείσει από την διοργάνωση μετά την ακύρωση του ματς με την Λίνφιλντ.

Ως εκ τούτου, η Λίνφιλντ θα αντιμετωπίσει (εκτός έδρας) τη Λέγκια (18/8) και ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια ή την Αραράτ/Αρμενία, στο β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα από το Κόσοβο μένει στην Ιστορία ως η πρώτη που αποκλείεται στα χαρτιά λόγω κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Επειδή ολόκληρη η ομάδα της KF Drita (KOS) τέθηκε σε καραντίνα αφού ένας δεύτερος παίκτης αυτής της ομάδας είχε βρεθεί θετικός στον COVID-19, ο προκριματικός γύρος του UEFA Champions League μεταξύ KF Drita και Linfield FC (NIR) – που ήταν προγραμματισμένος για 11 Αυγούστου στις 18:00 CET στο Nyon της Ελβετίας – δεν ήτα δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Το ζήτημα υποβλήθηκε στο πειθαρχικό όργανο της UEFA, προκειμένου να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με το παράρτημα Ι των κανονισμών του Champions League 2020/21 της UEFA. Βάσει του άρθρου 30 παράγραφος 4 των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA και δεδομένης της επείγουσας κατάστασης του θέματος, ο πρόεδρος του οργάνου ελέγχου, δεοντολογίας και πειθαρχίας παρέπεμψε την υπόθεση στο όργανο προσφυγών».

Ο πρόεδρος του οργάνου προσφυγών της UEFA έλαβε σήμερα την ακόλουθη απόφαση:

«Να κηρύξει τον προκαταρκτικό αγώνα του UEFA Champions League 2020/21 μεταξύ της KF Drita και της Linfield FC, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου 2020, ότι παραιτήθηκε η KF Drita και ως εκ τούτου θεωρείται ότι έχει χάσει τον αγώνα με 3-0 σύμφωνα με το Παράρτημα I.2.1 των Κανονισμών του UEFA Champions League (σεζόν 2020/21)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ