aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ορατός ο κίνδυνος!

Ομόνοια: Ορατός ο κίνδυνος!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έξοδος στην Ευρώπη και κατάκτηση του κυπέλλου, ήταν οι στόχοι της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν. Ο δεύτερος δεν υφίσταται πλέον μετά τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα.

Για την τύχη του προχθεσινού επαναληπτικού θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα το κατακυρώσει υπέρ του Απόλλωνα, αφού η διακοπή προκλήθηκε από μερίδα οπαδών της Ομόνοιας. Τι απομένει για τους πράσινους; Να διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Η ζωή τους φαντάζει δύσκολη αφού μετά την πρόσφατη ήττα από την ΑΕΚ, η διαφορά από την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ είναι πέντε βαθμοί.

Το σημερινό ματς με την ΑΕΛ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, στην προσπάθεια της Ομόνοιας να αυξήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με ενδεχόμενη νίκη αναπτερώνονται οι ελπίδες, σε αντίθετη περίπτωση και ιδιαίτερα με πιθανή ήττα θα κάνει τεράστιο πισωγύρισμα και θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα, παρόλο που υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος όμως θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο από τη γη έως τον ουρανό, είναι ορατός ο κίνδυνος η Ομόνοια να μείνει εκτός Ευρώπης. Ναι, 15 χρόνια μετά, ο σύλλογος της Λευκωσίας κινδυνεύει με απουσία από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Σίγουρα θα είναι τεράστιο πλήγμα για την Ομόνοια, οικονομικό και κυρίως για το πρεστίζ της. Υπάρχει ο χρόνος να διορθώσει τα κακώς έχοντα, να αντιστρέψει το κλίμα και να υλοποιήσει τον στόχο της. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2002 όταν τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η Ομόνοια είχε αρχίσει τη σεζόν με προπονητή τον Χάουαρντ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στα μέσα περίπου της σεζόν 2001-02 ο Ολλανδός αποτέλεσε παρελθόν και τον αντικατέστησε ο Μουσκάλλης που έμεινε μέχρι το τέλος. Την επόμενη περίοδο ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Σαβέφσκι, οδηγώντας την Ομόνοια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ