aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όπως το έγραψε ο Κώστας Μελίδης το 1972

Ομόνοια: Όπως το έγραψε ο Κώστας Μελίδης το 1972

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Ήθελα να κάνω κάτι για την Ομόνοια, κάτι που θα έμενε αξέχαστο. Ήταν η ομάδα που αγαπούσα. Όταν ήμουν στο εξωτερικό υποστήριζα όλες τις κυπριακές ομάδες. Όμως η Ομόνοια είναι η ομάδα μου. Ήθελα να κάνω κάτι σοβαρό», δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Goal» του «Φιλελεύθερου» και τον καλό συνάδελφο Κώστα Καλλή ο αείμνηστος Κώστας Μελίδης, στιχουργός του ύμνου της Ομόνοιας. Οι στίχοι που συνοδεύουν μέχρι σήμερα κάθε παιχνίδι του «τριφυλλιού» γράφτηκαν το 1971 και αρχές του 1972 τους τραγούδησε ο Γιάννης Αβρααμίδης, στην Αθήνα.

Κοιτάζοντας από τον ουρανό την αγαπημένη του ομάδα ο Κώστας Μελίδης μάλλον θα νιώθει ικανοποιήση που βλέπει ότι οι στίχοι του βρίσκουν εφαρμογή στην αγωνιστική παρουσία της Ομόνοιας μετά από αρκετά χρόνια. Γιατί η Ομόνοια και «για νίκες πάει», και «στην άμυνα έχει λιοντάρια» και «στην επίθεση κανόνια».

«Δηλαδή να είναι απροσπέραστοι. Να υπάρχει μια σταθερή κατάσταση, όχι μόνο στην Ομόνοια αλλά και στη ζωή. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λιοντάρι, να αγωνίζεται», είχε δηλώσει στην «Goal» ο κ. Μελίδης. Πέντε σερί αγώνες απαραβίαστης εστίας για τα «λιοντάρια» του Χένινγκ Μπεργκ, η οποία με έξι γκολ παθητικό έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με την υποσημείωση πως ο ΑΠΟΕΛ που διατηρεί την καλύτερη άμυνα έπαιξε τέσσερα ματς λιγότερα.

«Κανόνια στην επίθεση, να είναι αποτελεσματικοί», ήταν η εξήγηση του αείμνηστου στιχουργού στον σχετικό στίχο και η Ομόνοια ήταν τέτοια (αποτελεσματική) στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Νέα Σαλαμίνα και κατάφερε να «καθαρίσει» εύκολα ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: «Πρασίνισε» το ρετιρέ της βαθμολογίας, πλησιάσε ο Απόλλωνας 

Ο Χένινγκ Μπεργκ τόνισε πολλάκις ότι επιβάλλεται να βελτιωθεί η επιθετική λειτουργία της ομάδας του και είδε στο «Αμμόχωστος» κάποια στοιχεία που δικαίως τον κάνουν να χαμογελά. Για πρώτη φορά οι «πράσινοι» πέτυχαν πέραν των δύο τερμάτων σε ένα παιχνίδι και απέδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν αγώνες χωρίς να σκοράρουν οι Ντάρμπισαϊρ και Τιάγκο. Ο Ορτέγα πήρε μπρος σκοράροντας και στα δύο τελευταία ματς, ο Μποτεάκ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και η Ομόνοια ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Μπεργκ: «Τα πόδια στο έδαφος…»

Όσο για το «μέσα στα γήπεδα, σε κάθε σου αγώνα χιλιάδες είν’ οι πιστοί σου οπαδοί», είναι η μοναδική σταθερή αξία στην πορεία των χρόνων για την Ομόνοια ανεξαρτήτως θέσεως και αποτελεσμάτων, ενώ πλέον βρίσκει ξανά εφαρμογή και το «σε τρέμουν οι αντίπαλοί σου Ομόνοια», καθώς άπαντες αναγνωρίζουν την αγωνιστική «ανάσταση» της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ