aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟμόνοια - Oλυμπιακός/ΠΑΟΚ: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»

Ομόνοια – Oλυμπιακός/ΠΑΟΚ: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»

Το ισόπαλο 1-1 στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ομόνοια για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κυρίως η εικόνα της αναμέτρησης, έδωσαν το έναυσμα στα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό Πειραιώς να κάνουν σύγκριση δυναμικότητας των δύο ελληνικών ομάδων.

Βλέπετε, αρκετοί δημοσιογράφοι είχαν αναφερθεί με υποτιμητικά σχόλια για την Ομόνοια μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού Πειραιώς και η ιστοσελίδα to10.gr με τίτλο «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς», απάντησε σε όσους προέτρεξαν να μειώσουν την επιτυχία των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά το δημοσίευμα
Όταν ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ομόνοια και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, αποτέλεσε… δημοσιογραφική διαπίστωση ότι η αντίπαλος ήταν χαμηλού επιπέδου. Όχι ότι την ανάγκασε ο πρωταθλητής Ελλάδας με την απόδοση του να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και δεν της επέτρεψε να σκεφτεί ότι θα… κουνήσει σεντόνι.

Από το βράδυ της Πέμπτης, (και) αυτό το αφήγημα κατέρρευσε. Η Ομόνοια απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Επιπροσθέτως, είχε και τις ευκαιρίες της για να επιστρέψει με το διπλό στην Κύπρο.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ομόνοια διαθέτει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και δύσκολα χάνει. Για την ακρίβεια μετράει μόνο μία ήττα φέτος, από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» στα Play Off του Champions League μετά από 12 παιχνίδια.

Η Ομόνοια έχει παίξει 5 παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League, πέρασε από 3 προκριματικούς γύρους αποκλείοντας την αρμένικη Αραράτ με 1-0, την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας με 2-0 και τον σερβικό Ερυθρό Αστέρα με 5-3 στα πέναλτι. Από τον Ολυμπιακό ηττήθηκε και απέσπασε ισοπαλία 0-0 στη ρεβάνς.

Στο κυπριακό πρωτάθλημα η Ομόνοια καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με 14 βαθμούς μετά από έξι παιχνίδια (4 νίκες – 2 ισοπαλίες). Την προσπερνάει μόνο ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος έχει 16 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, η Ομόνοια έχει παίξει με:

Πάφος – Ομόνοια 2-2

Ομόνοια – Καρμιότισα 1-0

Ανόρθωση – Ομόνοια 1-1

Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας 2-1

Ομόνοια – ΑΕΛ Λεμεσού 3-0

Εθνικός – Ομόνοια 1-2

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η Ομόνοια κάθε άλλο παρά… αμελητέα ποσότητα είναι. Αντίθετα, πρωταγωνιστεί στην Κύπρο και διακρίνεται στην Ευρώπη και δεν κατάφερε να πετύχει την υπέρβαση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν ακατόρθωτο λόγω της ποιότητας του πρωταθλητή Ελλάδας, ο οποίος υπερέχει ξεκάθαρα του ΠΑΟΚ του Άμπελ Φερέιρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ