aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟμόνοια/Ολυμπιακός: Αφιέρωμα στον Ματ που επιστρέφει «σπίτι του» (pics & vds)

Ομόνοια/Ολυμπιακός: Αφιέρωμα στον Ματ που επιστρέφει «σπίτι του» (pics & vds)

Το σημερινό πολύ δυνατό φιλικό της Ομόνοιας με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό Πειραιώς… ξύπνησε μνήμες όχι μόνο στον Ματ Ντάρμπισάιαρ, που αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» από το 2009-2011, αλλά και στους Ελλαδίτες συνάδελφους οι οποίοι ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στην επιστροφή του Άγγλου φορ στου Ρέντη. Φυσικά, οι δρόμοι Ολυμπιακού και Ματ ενώνονται ξανά απόψε, αλλά σε φιλική μορφή! Πιο κάτω ακολουθεί αυτούσιο το αφιέρωμα της ιστοσελίδα «prismaradio.gr».

«Την Τετάρτη (29/7, 19.00) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ομόνοια στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, σε φιλικό που αποτελεί πρόβα για το σπουδαίο ματς με τη Γουλβς στο Μολινό. Ο Ματ Ντάρμπισάιαρ θα επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, έχοντας φορέσει τη φανέλα των “ερυθρόλευκων” το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-2009, την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, ενώ πρόλαβε να παίξει δύο φορές το 2010-2011, όταν και συνέχισε στη Μπέρμιγχαμ.

Ο 34χρονος επιθετικός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που θα επιστρέψει στη χώρα μας για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. “Ανυπομονώ για αυτό.. Ολυμπιακέ θα είναι υπέροχο να επιστρέψω σπίτι και να σας δω όλους” έγραψε ο Βρετανός στο instagram, ποστάροντας φωτογραφία του, έχοντας απέναντί του τον Γκιλιέρμε. Με τον Ολυμπιακό έκανε 36 συμμετοχές και σημείωσε 15 γκολ, τα δύο εκ των οποίων στον ιστορικό τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ το 2009. Θυμηθείτε το ματς και δείτε ένα παλικαρίσιο γκολ γκολ του Άγγλου για το 3-3 στο 3.25 του βίντεο.

Ποιος είναι ο Ματ Ντάρμπισιρ ή Ντάρμπισάιαρ

Ο Ματ Ντάρμπισάιαρ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε πολύ μικρή ηλικία από την τοπική Ντάργουιν, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Την σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκε με την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την Γκρέιτ Χάργουντ, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις πετυχαίνοντας συνολικά 26 γκολ, εκ των οποίων τα 18 επιτεύχθησαν στις 9 τελευταίες του εμφανίσεις.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την τοπική ομάδα της πόλης του τράβηξε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων της Αγγλίας, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπλάκμπερν να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους περισσότερο από τις υπόλοιπες. Παρά τη διαφορά μεγέθους, ο Ντάρμπισιρ αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να αποδεχθεί εκείνη της Μπλάκμπερν Ρόβερς καθώς θεωρούσε ότι εκεί θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστεί ως βασικός.

Ο Ματ στην U21 της Εθνικής Αγγλίας

Το 2005 δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην Πλύμουθ Αργκάιλ προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, όμως η αφλογιστία του σε 13 συνεχόμενα παιχνίδια ανάγκασε την ομάδα της Πλύμουθ Αργκάιλ να διακόψει νωρίτερα τον δανεισμό του. Για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Ματ Ντάρμπισάιαρ δόθηκε δανεικός στη Ρέξαμ ΦΚ, στην οποία ουσιαστηκά “έφτιαξε” το όνομά του καθώς πέτυχε 10 γκολ σε 16 συμμετοχές.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Ρέξαμ ΦΚ έπεισαν τη διοίκηση της Μπλάκμπερν Ρόβερς να δώσει στον Ματ Ντερμπισιρ μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. ο Ματ Ντάρμπισιρ παρέμεινε στην ομάδα της Μπλάκμπερν Ρόβερς μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι τότε με τον αγγλικό σύλλογο 86 εμφανίσεις κι έχοντας πετύχει 20 γκολ. Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2009, ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 500.000 ευρώ για εξάμηνο δανεισμό του παίκτη, η οποία και έγινε αποδεκτή, με τον Ματ Ντάρμπισάιαρ να ταξιδεύει εκτός Αγγλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε κατά διαστήματα αρκετά καλές εμφανίσεις και πέτυχε πολύ σημαντικά γκολ, όπως για παράδειγμα στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Καραισκάκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ όπου πέτυχε στην παράταση το δεύτερο γκολ που έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση, καθώς και στον τελικό Κυπέλλου του 2009 με αντίπαλο την ΑΕΚ, όπου ισοφάρισε σε 3-3 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, ανάγκασαν την ερυθρόλευκη διοίκηση να δαπανήσει περί τα 3.000.000 ευρώ για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τη Μπλάκμπερν Ρόβερς.

Στη συνέχεια ο νέος προπονητής, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενημέρωσε τον Ντάρμπισάιαρ ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν και θα ήταν καλύτερο γι’ αυτόν να ψάξει για κάποια άλλη ομάδα. Πράγματι, ο Ντάρμπισάιαρ δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο έναντι 600.000 ευρώ στη Μπέρμιγχαμ Σίτι έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι τότε με τη φανέλα του Ολυμπιακού 15 γκολ σε 36 ματς. Με τη Μπέρμιγχαμ Σίτι πραγματοποίησε 20 εμφανίσεις και πέτυχε και 3 γκολ. Το καλοκαίρι του 2011 έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και επέστρεψε και πάλι στην Αγγλία καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ματ Ντάρμπισάιαρ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στις 16 Αυγούστου στον εκτός έδρας νίκη επί της Ντονκάστερ Ρόβερς με 1-0. Το Σεπτέμβριο του 2012, δόθηκε δανεικός για λίγους μήνες στην Όλνταμ Αθλέτικ, με την οποία πετυχε 6 γκολ σε 20 εμφανίσεις. Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2013, ο Ντάρμπισάιαρ δόθηκε δανεικός για 6 μήνες στην Μπλάκπουλ ΦΚ με την οποία όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ σε καμία από τις 12 εμφανίσεις που πραγματοποίησε.

Σήμερα, αγωνίζεται στη Ομόνοια. Είναι ένας ψυχωμένος κλασικός Άγγλος σεντερ φορ που κινείται όμως πιο σύγχρονα και με ταχύτητα εντός και εκτός περιοχής. Παρά το σύντομο πέρασμά του έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ