aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όλο το σκεπτικό πρόσληψης Μπεργκ, τι ισχύει με Ντολ

Ομόνοια: Όλο το σκεπτικό πρόσληψης Μπεργκ, τι ισχύει με Ντολ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τις ευθύνες του, τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση της Ομόνοιας, την επιλογή Μπεργκ, αλλά και τον Ντολ, ήταν ο Σίμος Ταραπουλούζης σε συνέντευξη που παραχώρησε (Super Sport FM 104.0). Μάλιστα, κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το γεγονός πως έμεινε μια θέση ελεύθερη με το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε την πόρτα της Μπεϊτάρ για χάρη της Ομόνοιας!

Αναλυτικά τα σχετικά αποσπάσματα:

Για τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση της Ομόνοιας: «Ο ένας ήταν η ομάδα, η δυναμική της. Ο δεύτερος ήταν η εμπλοκή του Παπασταύρου που έδινε ασφάλεια. Ο τρίτος ήταν η παρουσία του Λάρκου, που του έχω εμπιστοσύνη, μπορεί να βάλει τις βάσεις και να οδηγήσει την Ομόνοια στην κορυφή».

Για την θέση ως υπεύθυνος σκάουτινγκ: «Δεν υπήρχε θέμα προπονητή όταν πήγα. Η δουλειά μου ήταν να βρω παίκτες. έπρεπε πρώτα να αξιολογήσουμε το υφιστάμενο ρόστερ. Βάλαμε κάτω τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες περνούν από το δικό μου email. Αξιολογούμε με τον κύριο Ράουφμαν και έπειτα αξιολογούνται από τους Μπεργκ-Λάρκου. Μετά πάμε στους μάνατζερ, τους οποίους χειρίζεται ο Λάρκου, ειδικά το οικονομικό. Συζητούμε τα πάντα. Υπάρχουν διαφωνίες. Στις πρώτες συναντήσεις ήταν παρών ο κύριος Αναστασίου. Ήταν κοινά τα θέλω. Ξεκαθαρίσαμε τις θέσεις, τα χαρακτηριστικά των παικτών».

Για την επιλογή του Μπεργκ: «Υπήρχαν πολλές προτάσεις. Κάναμε συνέντευξη σε τρεις. Βάλαμε κριτήρια. Ο ένας ο προπονητής δεν πληρούσε τα κριτήρια, δεν ακολουθούσε το σύστημα. Αυτός που τηρούσε όλα τα κριτήρια, ήταν ο Μπεργκ. Πληρούσε την φιλοσοφία της ομάδας, τον τρόπο παιχνιδιού, το σύστημα. Η Ομόνοια θα ακολουθούσε τη δική της φιλοσοφία. Δεν θα έφερνε την δική του. Εμείς την επιλέξαμε. Δέχθηκε να την ακολουθήσει. Δεν θέλαμε τριάδα στην άμυνα για παράδειγμα. Η ακαδημίες μας παίζουν 4-3-3, και ποντάρουμε σε αυτούς. Πως γίνεται από τα 12 να παίζεις συγκεκριμένο σύστημα και μετά να αλλάζεις;».

Για το αν προτάθηκε ο Ντολ: «Ήταν ανάμεσα στους πολλούς. Δεν είχαμε όμως καμία επαφή μαζί του. Δεν φτάσαμε στο σημείο να έρθει Κύπρο για συζητήσεις».

Για το γεγονός πως έμεινε κενή μια θέση: «Επιλέξαμε να φέρουμε πιο λίγο αριθμό για να είναι πιο ακριβοί. Είναι συνδυασμός. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους παίκτες που έχουμε».

Για την μουρμούρα κατά τη διάρκεια του ισόπαλου αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Ένιωσαν οι παίκτες την μουρμούρα, δεν το περίμεναν. Για περίπου 5 λεπτά ήταν χαμένοι. Έχουν καταλάβει όμως που βρίσκονται και ότι πρέπει να δίνουν το 100%».

Για την κακή εικόνα της Ομόνοιας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση, ακόμα και από τα παιχνίδι των φιλικών. Από την Παρασκευή ξοδέψαμε αμέτρητες ώρες ώστε να εξηγήσουμε τι έγινε, και πως θα βελτιωθούμε. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ήταν μια κακή παρένθεση. Μην ξεχνάμε το ψυχολογικό σοκ από την ήττα με την Πάφο και τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν ήταν απλά τα πράγματα. Ο Ουζόχο έδινε ασφάλεια, ενώ ο Παναγή ήταν εξαιρετικός στις προπονήσεις. Η ομάδα ήταν εκτός εαυτού. Χάθηκε η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν αυτή η αιτία με τον Ολυμπιακό όμως. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εμφάνιση μας. Δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε τον Φαμπιάνο, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ