aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι υψηλές προσδοκίες των «ταυρομάχων»

Ομόνοια: Οι υψηλές προσδοκίες των «ταυρομάχων»

Αισιόδοξοι και με ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, καθώς και ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και ευδιάθετοι παρουσιάστηκαν χθες, στο πλαίσιο της παρουσίασής τους τόσο ο νέος προπονητής της Ομόνοιας Χουάν-Κάρλος Ολίβα, όσο και ο τεχνικός διευθυντής Άνχελ Γκόμεθ.

Η Ομόνοια μπήκε σε λογική νέας εποχής, σύμφωνα με την οποίαν θα επιστρέψει στον παραδοσιακό πρωταγωνιστικό ρόλο της. Γι’ αυτό και ο Γκόμεθ έκανε ξεκάθαρο πως ο στόχος της στη σεζόν 2018-19 θα είναι η κατάκτηση του τίτλου, αναγνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ενθουσιάσει τους οπαδούς της Ομόνοιας, αφού η θέληση και η δίψα για διάκριση εκτιμάται, αλλά παράλληλα τους «αναγκάζει» να κρατάνε και μικρό καλάθι, λόγω των αποτυχημένων σεζόν που προηγήθηκαν. Και με το δίκιο τους…

Διαβάστε επίσης: Δεν… κοιμάται τα βράδια ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας

Βεβαίως, η αισιοδοξία ενόψει της νέας σεζόν μπορεί να μετρηθεί σε κάπως μεγαλύτερο βαθμό από πέρυσι τέτοια εποχή, μιας και θεωρητικά είναι περισσότερα τα εχέγγυα για τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας από σωστούς ποδοσφαιράνθρωπους, από σοβαρό σκάουτινγκ και καλύτερη αξιολόγηση των παικτών. Ναι μεν, χτίζεται από την αρχή η Ομόνοια, αλλά αυτό σύμφωνα με το Ιβηρικό δίδυμο, δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά πρόκληση. Και τα εχέγγυα αυτά προέρχονται από τη δημιουργία εταιρείας στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για το οποίο θα εργάζονται άνθρωποι που δεν θα εμπλέκονται άλλοι στα πόδια τους, ενώ και ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος.

Διαβάστε επίσης: Έριξε το «μπαλάκι» στον Παντελή για Λαβόρδε

Η πιθανότητα να είναι επιτυχημένο το κτίσιμο της νέας Ομόνοιας, θα εξαρτηθεί από το διάβασμα και τη μελέτη του Γκόμεθ, ο οποίος για να πετύχει, θα χρειαστεί κάποιες μέρες να… χάσει από τον ύπνο του. Και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν φοβάται!

Άνετος στο πρώτο ραντεβού του με τους Κύπριους αθλητικούς συντάκτες ήταν όπως προαναφέραμε και ο Ολίβα. Συνοδευόμενος από τον Άχνελ Γκόμεθ, ήταν φυσικό να αισθάνεται πιο εξοικειωμένος με το περιβάλλον, ενώ όπως φάνηκε στις δηλώσεις του ενημερώθηκε αρκούντως ικανοποιητικά για την κατάσταση στον σύλλογο της Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης: Με παραστάσεις τύπου… Λα Λίγκα!

Εντούτοις, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, αν και εμμέσως έστειλε μήνυμα για πίστωση χρόνου και υπομονής με την ατάκα: «Το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Μάιο». Η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν βρίσκεται στα καλύτερά της τα τελευταία χρόνια και βάσει των αναφορών του Ολίβα, δεν του προκαλεί άγχος αυτό, ούτε του ιδίου.

Όλα αυτά εν ολίγοις, διότι όλοι θα κριθούν όταν σταθούν μπροστά από τον καθρέφτη… του γηπέδου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ