aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι βασικοί όροι της πιθανής συμφωνίας με τον επενδυτή

Ομόνοια: Οι βασικοί όροι της πιθανής συμφωνίας με τον επενδυτή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μέλη του σωματείου που κάνουν τις επαφές (Μίνως Χαραλάμπους. Νικόλας Γεωργιάδης, Λάμπρος Πιερή) και ο υποψήφιος επενδυτής Σταύρος Παπασταύρου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια.

Μάλιστα, υπάρχει προσύμφωνο με τους όρους που θα διέπει τη συνεργασία επενδυτή και συλλόγου, το οποίο παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές στα μέλη της διοίκησης στην χθεσινή τακτική συνεδρία, που ήταν ως γνωστόν θυελλώδης και έφερε την παραίτηση τεσσάρων μελών (Ιορδάνους, Βαλανίδης, Τραν, Τσικκουρής).

Διαβάστε επίσης: Έγινε το θέλημα του επενδυτή: Μετατέθηκε η Συνέλευση της Ομόνοιας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy, κάποιοι από τους όρους της προ(συμφωνίας) ανάμεσα στα μέλη και τον επενδυτή είναι οι ακόλουθοι:

Με την υπογραφή του συμβολαίου ο επενδυτής θα βάλει στο ταμείο 1.500.000 ευρώ, ποσό με το οποίο θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και τα κριτήρια Ιουνίου της ΟΥΕΦΑ. Ο προϋπολογισμός θα είναι σε θέση να αυξηθεί αισθητά σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν, θα είναι περίπου στα 5.000.000 ευρώ αφού θα διαθέτει για κάθε σεζόν περίπου 2.000.000 ευρώ ο επενδυτής, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι έξι που έγιναν ντουζίνα

Παράλληλα, θα καταβάλλει αυτός τις μηνιαίες δόσεις για εξόφληση του ποσού των διακανονισμών που εμπίπτουν στα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Η συνεργασία και η συμφωνία που θα υπογραφεί θα αφορά μια δεκαετία και αμέσως μετά εφόσον οι δυο πλευρές το θελήσουν ανανέωσή της για άλλα πέντε συν πέντε χρόνια. Βεβαίως, στα τρία χρόνια οι δύο πλευρές θα έχουν το δικαίωμα αναθεώρησης ή ακόμη και τερματισμού της συνεργασίας τους.

Ο επενδυτής θα αρχίσει να επωφελείται της επένδυσής του από επιτυχίες της ομάδας, όπως κατάκτηση τίτλων που θα επιφέρουν μεγαλύτερες εισπράξεις αλλά και πιθανή είσοδό της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που το οικονομικό όφελος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αυτά αλλά και πολλά άλλα σημεία της συνεργασίας θα ανακοινωθούν ίσως και αύριο, αφού πρώτα υπάρξει κατάληξη. Για την ώρα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο εάν δεν πέσουν οι υπογραφές, έστω κι αν παρουσιάζεται αισιόδοξη η πλευρά της ομάδας μελών που μιλά με τον επενδυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ