aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι τρεις για τον άσο, το φαβορί και η αναμονή για το πράσινο φως…

Ομόνοια: Οι τρεις για τον άσο, το φαβορί και η αναμονή για το πράσινο φως…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Φθάνει εντός της ημέρας στην Κύπρο ο εκλεκτός για τον άσο στην Ομόνοια. Ποιος θα είναι; Ένας εκ των Άνταμ Μπογκντάν, Σαλβαδόρ Ιτσάσο και Φαμπιάνο Ριμπέιρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τελευταίος είναι το φαβορί και μάλιστα να έρχεται σήμερα στην Κύπρο για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Ομόνοια, παρόλο που δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από πλευράς «πρασίνων».

Η Ομάδα Προγραμματισμού αφού αξιολόγησε τις τρεις αυτές περιπτώσεις, θα ανάψει το πράσινο φως στην επιλογή που έκρινε καλύτερη για να έλθει, να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει συμβόλαιο και να τεθεί στη διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ. Η επιλογή θα κριθεί κυρίως από την εμπειρία και την ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή.

Ως γνωστόν, η Ομόνοια θα εντάξει στο ρόστερ της άνεργο τερματοφύλακα. Γι’ αυτό, εάν έκανε προπονήσεις, έστω και σε ατομικό επίπεδο, θα είναι στα συν για τον ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της απ’ εδώ και στο εξής.

Διαβάστε επίσης: Μάλλον για τρίτη φορά στο εξωτερικό ο Παναγή

Την ίδια ώρα, οι πράσινοι θα τρέξουν για να εγγράψουν τον ποδοσφαιριστή στο μητρώο της ΚΟΠ για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επικείμενο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Αυτό θα πρέπει να γίνει έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Εφόσον ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία ένταξής του στο ρόστερ, θεωρείται χρονικά εφικτό να εγγραφεί και στην Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης: Καταρτίστηκε η λίστα του Λάρκου, Μπογκντάν ο τρίτος

Ποιοι είναι, όμως, οι Μπογκντάν, Ριμπέιρο και Ιτσάσο; Ο πρώτος είναι Ούγγρος διεθνής, 32 χρονών (27.9.1987) και τελευταία του ομάδα ήταν η Χιμπέρνιαν Σκωτίας. Είναι πολύπειρος ο ύψους 1.94μ. τερματοφύλακας, με κορυφαία στιγμή στην καριέρα του την μετεγγραφή του στη Λίβερπουλ, το 2105. Άρχισε την καριέρα του από τη Βάσας Ουγγαρίας ακολούθως πήγε στη Μπόλτον (2007), στη Κρου Αλεξάντρα και στη Λίβερπουλ. Απ’ εκεί, παραχωρήθηκε ως δανεικός στις Γουίγκαν και Χιμπέρνιαν.

Διαβάστε επίσης: «Καυτό» θέμα ο κίπερ, αλλά υπάρχει άλλη μία αγωνία

Ο δεύτερος είναι Βραζιλιάνος, 31 ετών (29.2.1988). Ο ύψους 1.97μ. τερματοφύλακας, άρχισε την καριέρα του από την Σάο Πάολο και αφού αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες της Βραζιλίας, το 2011 μεταπήδησε στην Ολανένσε Πορτογαλίας. Απ’ εκεί έκανε το άλμα αφού πήρε μετεγγραφή στην Πόρτο την αμέσως επόμενη σεζόν. Το 2015 πήρε μετεγγραφή στη Φενέρμπαχτσε και το 2017 επέστρεψε και πάλι στην Πόρτο, στην οποία ανήκε μέχρι τον Ιούνιο. Στην περσινή σεζόν μέτρησε 9 συμμετοχές. Με τους «δράκους» πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα (2013, 2018) και ένα με τη Σάο Πάολο (2007).

Ο τρίτος είναι Ουρουγουανός και κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου. Είναι στα 27 του χρόνια (26.1.1992) και τελευταία του ομάδα ήταν η Τορίνο, στην οποία ανήκει από τη σεζόν 2014-15. Τη σεζόν 2016-17, ο ύψους 1.87μ. τερματοφύλακας, έπαιξε ως δανεικός σε Μπάρι και Ντανούμπιο, ομάδα της πατρίδας του από την οποία άρχισε την καριέρα του. Την περσινή σεζόν κατέγραψε πέντε συμμετοχές με την Τορίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ