aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι τρεις δρόμοι του Μπεργκ για το «αιώνιο»

Ομόνοια: Οι τρεις δρόμοι του Μπεργκ για το «αιώνιο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

H συμμετοχή ή όχι του Μάρκο Τσέποβιτς στο ντέρμπι του Σαββάτου (20/2, 18:30) με τον ΑΠΟΕΛ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας τις τελευταίες μέρες. Ο Σέρβος επιθετικός πρόλαβε το… τρένο και βρίσκεται (όπως και οι Φαμπιάνο, Γκόμες) στην αποστολή, όμως μόνο βέβαιη δεν είναι η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα. Το… βαρύ πυροβολικό των πρασίνων έχασε αρκετές προπονήσεις και το πιθανότερο σενάριο λέει πως θα βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ «λάνσαρε» νέο τρόπο παιχνιδιού στο «τριφύλλι» στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με σχηματισμό 4-4-2, τους Τσέποβιτς – Ασάντε στην επίθεση και τους Λοΐζου – Τιάγκο στα «φτερά» της μεσαία γραμμής. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα πράξει ο τεχνικός της Ομόνοιας εάν δεν δώσει φανέλα βασικού στον Σέρβο.

Οι δρόμοι για τον Μπεργκ είναι τρεις.

– Ο πρώτος είναι να διατηρήσει το ίδιο σύστημα επιλέγοντας τον Ντούρις (ή τον Κακουλλή) δίπλα στον Ασάντε.

– Ο δεύτερος είναι να επαναφέρει την επιτυχημένη συνταγή με τον Γκανέζο «ψευτοεννιάρι»; Με τον Ασάντε στην κορυφή της επίθεσης και τον Παπουλή επιτελικό μέσο η Ομόνοια είχε καταγράψει σειρά νικών σε παιχνίδια ντέρμπι, επομένως πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε αλλαγή σχηματισμού, να πάει σε 4-2-3-1, που ενδέχεται να φέρει και αλλαγές προσώπων. Ο Τζιωνής σε αυτό το σενάριο θα κτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας (αντί του Λοΐζου) και ο Παπουλής θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα σε ρόλο «δεκαριου», μπροστά από τους Γκόμεθ – Κούσουλο.

– Ο τρίτος δρόμος είναι αυτός που χάρισε την πρώτη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (3-0) μετά από 7,5 χρόνια. Αυτή καταγράφηκε με τον Ντούρις στην κορυφή της επίθεσης, τους Ασάντε – Τιάγκο στις πτέρυγες της επίθεσης και τον Παπουλή επιτελικό μέσο. Δίδυμο ανασταλτικών μέσων ήταν οι Κούσουλος και Γκόμεθ, με τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον Φαμπιάνο τους Χούμποτσαν (δεξιά), Λέτσγιακς (αριστερά), Λανγκ – Λούφτνερ κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας επανέρχεται ο Αμπντουλαχί Σέχου και διεκδικεί τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Χούμποτσαν, ο οποίος δεν θα ήταν έκπληξη αν πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ