aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι τρεις αγαπημένοι του Μπεργκ και οι εφτά κάτω από τη... βάση

Ομόνοια: Οι τρεις αγαπημένοι του Μπεργκ και οι εφτά κάτω από τη… βάση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Από το ολοκληρωτικό ροτέισον στο βασικό κορμό 14-15 παικτών. Η σεζόν άρχισε με τον Χένινγκ Μπεργκ να αλλάζει ακόμα και ολόκληρη την ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι, απόφαση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως ακόμα και από οπαδούς της Ομόνοιας.

Στην πορεία, και κυρίως μετά το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του «τριφυλλιού» ο Νορβηγός προπονητής γύρισε τον διακόπτη και στις τελευταίες αγωνιστικές θυμίζει τον περσινό εαυτό του, όταν σπανίως άλλαζε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα των πρασίνων.

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκαν 26 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ακόμα και οι παίκτες που θεωρητικά δεν είναι βασικοί κατέγραψαν αξιοσημείωτα λεπτά συμμετοχής. Εφτά ποδοσφαιριστές έχουν παίξει σε λιγότερα από 1170 λεπτά, δηλαδή από τα μισά του συνόλου των 2340 λεπτών στα 26 παιχνίδια. Πρόκειται για τους Μίχαλ Ντούρις (1016’), Βίτορ Γκόμες (866’), Έρικ Μποτεάκ (856’), Κίκο (590’), Χάρη Μαυρία (482’), Ανδρόνικο Κακουλλή (343’) και τον δεύτερο τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Παναγή (250’).

Φυσικά, υπάρχει και η κατηγορία των νεαρών Νικόλα Παναγιώτου (302’), Χαράλαμπου Χαραλάμπους (191’), Κωνσταντίνου Βενιζέλου (191’) και του τρίτου τερματοφύλακα Χαράλαμπου Κυριακίδη (96’), ο οποίος τραυματίστηκε και χάνει τη σεζόν.

Απομένει μια 14άδα ποδοσφαιριστών των οποίων τα λεπτά συμμετοχής ξεπερνούν το όριο των 1170 λεπτών. Όσον αφορά την τριάδα των ποδοσφαιριστών που χαίρει περισσότερο απ’ όλους της εμπιστοσύνης του Χένινγκ Μπεργκ, πρόκειται για τους Ιωάννη Κούσουλο, Γιαν Λέτσγιακς και Ερνέστ Ασάντε. Ο Κύπριος μέσος χαρακτηρίστηκε ουκ ολίγες φορές ως «μηχανή» από τον προπονητή του και με 2164 λεπτά συμμετοχής είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στα 26 (!) παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων στα 22 ως βασικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ