aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΟμόνοια: Οι τοποθετήσεις του αναλυτή Μάριου Ιωάννου

Ομόνοια: Οι τοποθετήσεις του αναλυτή Μάριου Ιωάννου

Ο Μάριος Ιωάννου, αναλυτής στην Ακαδημία της Ομόνοιας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας. Αναφέρθηκε στον δικό του ρόλο, το πόσο βοηθητική είναι η ανάλυση που γίνεται στους παίκτες μέσω των βίντεο και εξήρε το πολύ καλό έργο που επιτελείται στα τμήματα υποδομής.

«Στην περίοδο της αγωνιστικής δράσης πηγαίνω σε 2 με 3 παιχνίδια των ομάδων μας και βιντεογραφώ ολόκληρο τον αγώνα. Ακολούθως γίνεται η επεξεργασία του υλικού, το οποίο καταλήγει στα χέρια του προπονητή της κάθε Επίλεκτης ομάδας. Αυτοί με τη σειρά τους το αξιοποιούν κατάλληλα. Στις μικρότερες ηλικίες επικεντρωνόμαστε κυρίως στα ατομικά λάθη των παικτών για να μάθουν από αυτά και να γίνονται καλύτεροι. Στις μεγαλύτερες ηλικίες το βάρος πέφτει στο τακτικό κομμάτι του κάθε αγώνα», το αρχικό του σχόλιο.

Και συνέχισε: «Η ανάλυση μέσω των βίντεο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αποτελεί πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της τεχνικής ηγεσίας. Είναι διαφορετικό, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να παρακολουθούν τα σωστά και τα λάθη τους στην τηλεόραση και είναι εντελώς διαφορετικό να τα ακούνε μόνο θεωρητικά. Στόχος μέσω της δουλειάς μου είναι να βοηθήσω τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές να γίνουν ακόμη καλύτεροι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».

Καταλήγοντας, ο Μάριος Ιωάννου, είπε: «Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Νίκο Χαραλαμπίδη και Βασίλη Μήττα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια και να ευχηθώ στους Ανδρέα Μηλιώτη και Χάρη Νικολάου ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Η Ακαδημία μας λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια, γίνεται πολύ καλή δουλειά και είμαι βέβαιος πως στο μέλλον περισσότεροι παίκτες θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα».

Ο Μάριος Ιωάννου είναι κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Β’ και λαμβάνει συνεχή επιμόρφωση, μέσω διαδικτύου, με διακεκριμένα προγράμματα για αναλυτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ