aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Oι σπουδαίες επιδόσεις στην άμυνα

Ομόνοια: Oι σπουδαίες επιδόσεις στην άμυνα

Αφιέρωμα στις ανασταλτικές επιδόσεις της Ομόνοιας κάνει η επίσημη ιστοσελίδα των πρασίνων. Γίνεται αναφορά στη φετινή εξαιρετική παρουσία της ομάδας στις αμυντικές επιδόσεις της αλλά και στις κορυφαίες σεζόν της Ομόνοιας.

Αναλυτικά 

Παραδοσιακά η Ομόνοια παρουσίαζε πολύ καλά αμυντικά στοιχεία, κάτι που την βοηθούσε στην δρόμο προς την κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Από την μέρα ίδρυσής της μέχρι σήμερα, έχει κάνει πράξη τον στίχο του Ύμνου «στην άμυνα λιοντάρια».

Μια πολύ καλή χρονιά αμυντικά, ήταν η σεζόν 2008-2009, όπου η ομάδα μας κράτησε 17 φορές ανέπαφη την εστία της και τερμάτισε στην 2η θέση με 77 βαθμούς. Η ομάδα μας δεχόταν 0,68 γκολ ανά παιχνίδι.

Τη σεζόν 1976-1977, η ομάδα μας κατέκτησε ξανά τον τίτλο με 54 βαθμούς, κρατώντας «καθαρή» την εστία της 18 φορές. με τον μέσο όρο παραβίασης της εστίας να είναι 0,66.

Άλλη μια καλή αμυντική επίδοση, σημειώθηκε την σεζόν 1977-1978, όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ, είχε 19 ανέπαφες εστίες. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 51 βαθμούς. Στη σεζόν εκείνη ο μέσος όρος παραβίασης της εστίας ήταν 0,5.

Παρόμοια επίδοση, είχε και την αγωνιστική περίοδο 1981-1982, αφού και πάλι κράτησε ανέπαφη την εστία της 19 φορές. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η πρώτη θέση με 44 βαθμούς. Εκείνη την χρονιά, η ομάδα μας δέχτηκε μόλις 9 γκολ σε 26 παιχνίδια, στοιχείο που σημαίνει ότι δεχόταν 0,34 γκολ ανά παιχνίδι και αποτελεί την καλύτερη αμυντική επίδοση στην ιστορία μας.

Τέλος, την φετινή χρονιά, η ομάδα μας κράτησε ανέπαφη την εστία της 21 φορές και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 21η φορά στην ιστορία της με 79 βαθμούς. Ο μέσος όρος παραβίασης της εστίας της ομάδας μας ήταν 0,47.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ