aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι πρώτες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ταμείο!

Ομόνοια: Οι πρώτες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ταμείο!

Πρώτος στόχος επετεύχθη! Η Ομόνοια απέφυγε την «παγίδα» στην Αρμενία, έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση της Αραράτ-Αρμενία στην παράταση με γκολ του Τιάγκο στο 94’ και δικαιούται να ονειρεύεται για το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της πολύμηνης αποχής από επίσημα παιχνίδια και του γεγονότος πως ο αγώνας ήταν μονός και κάθε λάθος θα ήταν καταδικαστικό το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του στο Γερεβάν και τσέκαρε εισιτήριο για την Πολωνία, όπου την ερχόμενη Τετάρτη (26/8) την περιμένει στο «Polish Army Stadium» η Λέγκια Βαρσοβίας για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Ομόνοιας ο Σενέ!

Η Ομόνοια έδιωξε το άγχος της πρεμιέρας στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τέσσερα χρόνια και ελπίζει ότι σε έξι βράδια θα παρουσιαστεί βελτιωμένη κόντρα στους πρωταθλητές Πολωνίας για να κάνει άλλο ένα βήμα προς το μεγάλο στόχο της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πέραν των αγωνιστικών ωφελειών οι «πράσινοι» μετρούν ήδη και τα πρώτα κέρδη στο ταμείο τους. Μόνο από τη συμμετοχή σε πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η ΟΥΕΦΑ θα ανταμείψει το «τριφύλλι» με 660.000 ευρώ. Η συμμετοχή στον α’ προκριματικό πληρώνει 280.000 ευρώ και η συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο άλλες 380.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα…

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τουλάχιστον δύο μετεγγραφές της ποιότητας του Μποτεάκ

Πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αποκλεισμός σε αυτόν για τις ομάδες από το μονοπάτι των πρωταθλητών θα σημαίνει άλλες 480.000 ευρώ, ενώ η ευρωπαϊκή πορεία θα συνεχιστεί σε αυτό το ενδεχόμενο στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δικαιούται να ονειρεύεται αλλά έχει πολλά να αλλάξει

Οι έξι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρουν από 5.000.000 ευρώ (και θα παίξουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), ενώ αν η Ομόνοια καταφέρει να γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα μετά την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ (τέσσερις φορές) που θα παίξει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα βάλει στο ταμείο της το αστρονομικό ποσό των 15.200.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Νοκ άουτ ο Παπουλής με Λέγκια, οι αγώνες που χάνει

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ