aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι προσδοκίες από τον Παπουλή, παίρνει σειρά ο Κίκο

Ομόνοια: Οι προσδοκίες από τον Παπουλή, παίρνει σειρά ο Κίκο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ομόνοια έβαλε μπρος τις μηχανές για τη σεζόν 2020-21, με χθεσινή απογευματινή προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος» υπό τη συμμετοχή του πρώτου μετεγγραφικού αποκτήματός της για το τρέχον καλοκαίρι. Η πολυαναμενόμενη συμφωνία με τον Φώτη Παπουλή, περί ου ο λόγος, ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι και πόζαρε για πρώτη φορά με τα πράσινα. Αργότερα, το απόγευμα έβαλε για πρώτη φορά τις εμφανίσεις προπόνησης του «τριφυλλιού» και έλαβε μέρος στην έναρξη της προετοιμασίαw της νέας ομάδας του, με την οποίαν υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο 35χρονος Ελλαδίτης επιθετικός ασφαλώς μόνο άγνωστος δεν είναι στους φίλους της Ομόνοιας, αφού για οκτώ έτη βομβάρδιζε τα αντίπαλα δίχτυα για λογαριασμό του Απόλλωνα, ενώ κυπριοποιήθηκε και αγωνίζεται με την Εθνική μας. Ουσιαστικά, 102 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις… φεύγουν από τους κυανόλευκους και μετακομίζουν στους πράσινους.

Οι τελευταίοι ευελπιστούν πως θα βοηθήσει πολύ στη δημιουργία πλουραλισμού στην επίθεση. Παραλλήλως, η εμπειρία του ίσως αποδειχτεί πολύτιμη στην πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να κάνει ξανά η ομάδα της Λευκωσίας, καθώς και στην προσπάθεια εισόδου για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ίδιος, από την πλευρά του, είναι άριστος γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας, επομένως ξέρει πολύ καλά σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται, καθώς και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ο Παπουλής θα φορά τον αριθμό «13» στο πίσω μέρος της φανέλας και όχι το «26», με το οποίο τον συνηθίσαμε στον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ως ένα σημείο θα περιμένει τον Ακιντόλα

Όσο για τη δεύτερη κίνηση, θεωρείται θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και ασφαλώς θα πρόκειται για τον Κίκο. Όπως μας ελέχθη χθες, απομένουν τυπικές διαδικασίες για να προκύψουν τα τελεσίδικα νέα. Το πιο πιθανό είναι να έρθουν εντός της εβδομάδας. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής με τον οποίο να βρίσκονται κοντά οι πράσινοι.

Ο Νεόφυτος Λάρκου αναζητεί σέντερ φορ και εξτρέμ (Ακιντόλα ή άλλον), ενώ ίσως γίνει άλλη μία προσθήκη σε περίπτωση που εντοπιστεί ποδοσφαιριστής ο οποίος θα πείθει ότι μπορεί να ανεβάσει ποιοτικά την ομάδα του «τριφυλλιού».

Αναφορικά με την προετοιμασία, θα συνεχιστεί με δύο προπονήσεις καθημερινά στο Γέρι, ενώ στις 17 Ιουλίου θα μεταφερθεί το σκηνικό στην Κυπερούντα. Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο μετάβασης στο εξωτερικό (Πολωνία) μετά την παραμονή στο χωριό της Πιτσιλιάς, κάτι που για την ώρα εκκρεμεί. Θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα που θα επικρατούν σχετικά με τη νόσο του κορωνοϊού, καθώς και από την προσπάθεια κλεισίματος φιλικών. Ο Χένινγκ Μπεργκ επιθυμεί όπως δώσει δυνατά τεστ η ομάδα του, ώστε να αξίζει τον κόπο η μετάβαση εκτός Κύπρου, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, μα και γενικά της νέας σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ