aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι πετυχημένοι με 1-2 πινελιές

Ομόνοια: Οι πετυχημένοι με 1-2 πινελιές

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ενδεκάδα που κερδίζει… δεν αλλάζει. Σλόγκαν που λέγεται πριν από ένα παιχνίδι και αφού προηγήθηκε νικηφόρο αποτέλεσμα. Στην προκείμενη περίπτωση μπορεί να λεχθεί για την Ομόνοια της νέας σεζόν αφού τουλάχιστον στο ξεκίνημα θα στηριχθεί στην ομάδα που την οδήγησε στην κορυφή πέρσι, σε μια περίοδο που είχε άδοξο τέλος. Η νέα Ομόνοια θα μοιάζει πολύ, πάρα πολύ με την περσινή αφού οι προσθήκες που έγιναν αλλά και έπονται, είναι περιορισμένες και το ρόστερ ή ακόμη και η ενδεκάδα που θα παρουσιάζει ο Μπεργκ, θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη ίσως και καθόλου.

Με τους πετυχημένους, λοιπόν, της περσινής σεζόν και άντε 1-2 πινελιές από τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια θα θελήσει να διακριθεί και στην νέα περίοδο. Εάν υποθέσουμε ότι ο Παπουλής θα είναι νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα, άντε και ο επιθετικός που θα αποκτηθεί οι υπόλοιποι δύσκολα αλλάζουν εάν συνεχίσει στην ομάδα και ο Ακιντόλα. Εάν όχι, τότε θα προκύψει ακόμη ένα νέο πρόσωπο. Δεμένη ως σύνολο από την περσινή σεζόν, η Ομόνοια προσδοκεί σε ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, τέτοιο που θα την οδηγήσει σε ταξίδι μακρινό στην Ευρώπη αλλά και σε κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Οι πράσινοι προχώρησαν για την ώρα σε μόλις δύο μετεγγραφές, των Παπουλή και Κίκο, ενώ αποχώρησαν οι Μικού, Ορτέγα, Παντίλιμον και Στυλιανού με τους δύο τελευταίους να ήταν στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού. Στο «τριφύλλι» προτίθενται να υλοποιήσουν τουλάχιστον άλλες τρεις προσθήκες. Επιθετικό, εξτρέμ (εάν δεν είναι ο Ακιντόλα) και κατά πάσα πιθανότητα μέσο. Τη δεδομένη στιγμή στον Κατάλογο Α (κοινοτικοί/ξένοι) υπάρχουν δύο διαθέσιμες θέσεις, οι οποίες θα καλυφτούν από τον επιθετικό και τον εξτρέμ. Για να γίνει επιπλέον κίνηση θα πρέπει να προκύψει αποχώρηση και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Περέιρα είναι ο επικρατέστερο. Ίσως προκύψει (και πέρα της μίας) προσθήκη νεαρού κάτω των 22 ετών για τον Κατάλογο Β.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Tο… βιολί του ο Κακουλλής που κάνει πράξη τα λόγια του Μπεργκ

Στον Κατάλογο Α αυτή την στιγμή είναι οι επιλογές των Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λανγκ, Μαυρίας, Περέιρα, Λέσγιακς, Κίκο, Γκόμες, Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντέρμπισαϊρ.

Η Ομόνοια εάν θα κληθεί να αρχίσει τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή στις 18 ή 19 Αυγούστου, αναμένεται να παρουσιάσει ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ. Φαντάζει δύσκολο αν και όχι απίθανο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ποδοσφαιριστές από αυτούς που προτίθεται να αποκτήσει, από την στιγμή που σήμερα έχουμε 26 Ιουλίου. Οπόταν ο Ντέρμπισαϊρ θα ηγηθεί της επίθεσης, ενώ στη θέση του δεξιού εξτρέμ επικρατέστερος είναι ο Μποτεάκ. Ουσιαστικά το μοναδικό νέο πρόσωπο θα είναι ο Παπουλής.

Εξελίξεις στο μετεγγραφικό τοπίο αναμένονται προσεχώς αφού εντοπίστηκαν υποψήφιοι μετεγγραφικοί στόχοι, τόσο για την κορυφή της επίθεσης όσο και για το δεξί άκρο αν δεν συνεχίσει ο Ακιντόλα. Ίσως η ερχόμενη εβδομάδα να φέρει αποτέλεσμα και η Ομόνοια να είναι σε θέση να ανακοινώσει δύο μετεγγραφές.

Εξάλλου, φιλικό της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς την προσεχή Τετάρτη, θα γίνει είτε στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Ρέντη είτε στο γήπεδο του Ατρόμητου, στο Περιστέρι, καθώς δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκη», που έκλεισε για φέτος. Αυτό σημειώνουν στην Ελλάδα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Φαμπιάνο, Παναγή, Κυριακίδης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Λούφτνερ, Λανγκ, Κούσουλος, Χούμποτσαν, Μαυρίας, Περέιρα, Λέσγιακς, Κίκο, Βενιζέλος

ΜΕΣΟΙ: Γκόμεθ, Γκόμες, Τζιωνής, Τιάγκο, Παναγιώτου, Χαραλάμπους

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μποτέακ, Κακουλλής, Παπουλής, Ντέρμπισαϊρ, Λοΐζου, Σάββα, Ζευκής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ