aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι ομάδες... φτιάχνονται από την άμυνα

Ομόνοια: Οι ομάδες… φτιάχνονται από την άμυνα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Βασισμένοι στο γνωστό ρητό, «η επίθεση κερδίζει αγώνες, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους», η Ομόνοια συνεχίζει δειλά-δειλά τον προγραμματισμό της ενόψει της νέας περιόδου. Μετά την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Κροάτη αμυντικού Μίχαελ Λούφτνερ από την Κοπεγχάγη και τις διαφαινόμενες προσθήκες των Ζοέλ Περέιρα, Φρανσίς Ουζόχο και Άνταμ Λανγκ, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έκλεισε σχεδόν όλες τις τρύπες της άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η αρνητική εξέλιξη με τους «φευγάτους»

Ερωτηματικό παραμένει η απόκτηση του βασικού αριστερού μπακ, με την Ομάδα Προγραμματισμού να θέλει σαν… τρελή την απόκτηση του Κορέια από τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ εφόσον επισημοποιηθεί η απόκτηση του Άνταμ Λανγκ θα αποκτηθεί ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Κούσουλο και Λούφτνερ.

Μάλιστα η Ομόνοια έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της (ανεπίσημα) για την απόκτηση του Βαλεντίν Ρομπέρζ, ωστόσο ο Γάλλος ποδοσφαιριστής διατηρεί συμβόλαιο με τον Απόλλωνα μέχρι το 2022.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τελειώνει και με τους «κλειστούς»

Τερματοφύλακες

Ο Φρανσίς Ουζόχο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος τερματοφύλακας της Ομόνοιας ενόψει της νέας σεζόν. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Παναγή, ενώ την τριάδα αναμένεται να πλαισιώσει ο νεαρός Αλέξανδρος Αντωνίου. Βέβαια δεν αποκλείεται η Ομόνοια να προβεί σε απόκτηση και άλλου τερματοφύλακα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό το σενάριο μοιάζει τουλάχιστον απομακρυσμένο.

Δεξί άκρο της άμυνας

Ο Ζοέλ Περέιρα θα είναι ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της νέας σεζόν. Ο 22χρονος άσος με τις εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν με την Δόξα, κατάφερε να πείσει την Ομάδα Προγραμματισμού των πρασίνων ότι αξίζει μια θέση βασικού στο ρόστερ της ομάδας του Μπεργκ.

Σ’ αυτή την θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Χάρης Μαυρίας, ενώ ως εναλλακτική λύση μπορεί να υπολογιστεί και ο Άνταμ Λανγκ, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την ένταξη του στους πράσινους.

Αριστερό άκρο της άμυνας

Εκεί είναι το μοναδικό ερωτηματικό στην άμυνα της Ομόνοιας. Οι Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραμπουλούζης έχουν ανοίξει το «πράσινο» φως για απόκτηση του Άντερσον Κορέια από τη Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο οι προσπάθειες του «τριφυλλιού» έχουν προς το παρόν πέσει στο κενό, καθώς οι ερυθρόλευκοι αξιώνουν ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ.

Στο ρόστερ βέβαια, βρίσκεται και ο Κρίστιαν Μανρίκε, ο οποίος διακατέχει θέση στον κατάλογο Β’ και προορίζεται ως εναλλακτική λύση από τον Νορβηγό τεχνικό.

Κέντρο της άμυνας

Τα πράγματα στο κέντρο της άμυνας μοιάζουν πιο ξεκάθαρα. Μέχρι στιγμής στο ρόστερ βρίσκονται οι Κούσουλος, Λούφτνερ, ενώ εκεί μπορεί να δώσει λύσεις και ο Κατελάρης. Παρ’ όλα αυτά στο ρόστερ αναμένεται να ενταχθεί και ο Άνταμ Λανγκ, ο οποίος προορίζεται σαν εναλλακτική λύση τόσο στο κέντρο της άμυνα όσο και στο δεξιό άκρο.

Το πιο λογικό είναι να αποκτηθεί ακόμη ένας αμυντικός, με την Ομόνοια να δείχνει μέχρι στιγμής ανεπίσημο ενδιαφέρον για τον Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος βρίσκεται στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών του Απόλλωνα. Βέβαια, η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2022 με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ