aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι νεαροί για «φίλημα» και ο… ζεστός Παπουλής

Ομόνοια: Οι νεαροί για «φίλημα» και ο… ζεστός Παπουλής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, έχει πάρα πολλούς λόγους για να τρίβει τα χέρια. Και αυτό δεν πηγάζει μονάχα από τη χθεσινή ευρεία νίκη επί του Άρη (8-1), σε ένα φιλικό παιχνίδι με το οποίο έκλεισε ο κύκλος της προετοιμασίας στην Κυπερούντα. Χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο, είδε την ομάδα του να λειτουργεί αρμονικά στον αγωνιστικό χώρο, να εκδηλώνει αυτοματισμούς, να βγάζει φρεσκάδα και παραλλήλως, να απειλείται ελάχιστα.

Ήταν εμφανής, βεβαίως, η διαφορά δυναμικότητας με τον Άρη και πρωτίστως, ο βαθμός ετοιμότητας. Αλλά, το γεγονός πως η Ομόνοια φανέρωσε πολύ καλά δείγματα γραφής για την εποχή, δεν περνούν απαρατήρητα. Ούτε και το γεγονός πως τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές δήλωσαν δυναμικά «παρών», σημειώνοντας έξι από τα οκτώ γκολ! Ο μόλις 16 ετών Άγγελος Ζεύκης άνοιξε το σκορ (4′) και στο δεύτερο μέρος «μίλησε» αρχικά ο 17χρονος Ανδρέας Σάββα (67′).

Έπειτα; Ο 20χρονος Ανδρόνικος Σάββα… έκανε τα δικά του, στέλνοντας την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό τέσσερις φορές μέσα σε 9 λεπτά (74′, 77′, 80′, 82′). Δηλαδή, σχεδόν κάθε επαφή με το τόπι και γκολ! Η χρησιμοποίηση από τον κόουτς των εν λόγω νεαρών, όπως και άλλων, αποτυπώνουν εν πολλοίς τις προθέσεις του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και να ήταν μόνο αυτά; Ο Χένινγκ Μπεργκ, είδε τον Φώτη Παπουλή να μετουσιώνει σε γκολ πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45′), να μοιράζει μία ασίστ και γενικώς, να αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στο διάστημα που έπαιξε. Μαζί με τον Έρικ Μποτεάκ και Χάρη Μαυρία, ξεχώρισαν γενικώς στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα κατά το οποίο ο Ιωάννης Κούσουλος σκόραρε (28΄).

Στο πρώτο μέρος αγωνίστηκαν οι Φαμπιάνο, Μαυρίας, Λούφτνερ, Παναγιώτου, Κίκο, Χαραλάμπους, Κούσουλος, Τζιωνής, Παπουλής, Μποτεάκ, Ζευκής και στο δεύτεροι οι Κυριακίδης, Περέιρα, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέτσιακς, Βίτορ (75’ Βενιζέλου), Γκόμεθ, Τιάγκο, Λοΐζου, Σάββα, Κακουλλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ