aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΟμόνοια: Οι «λίγοι» του χθες, «σταρ» του σήμερα

Ομόνοια: Οι «λίγοι» του χθες, «σταρ» του σήμερα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν χρειάζεται να έρθει κανένας «σοφός» για να μας αποδείξει πόσο μεγάλο, πόσο τεράστιο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Μόλις μία εβδομάδα πριν, μετά τη νέα γκέλα απέναντι στον Ερμή, οι οπαδοί της Ομόνοιας «έκοβαν φλέβες» από απελπισία και… σιγουριά ότι η ομάδα «χάνει τον δρόμο της». «Δεν πάμε πουθενά, δεν γίνεται τίποτα», ήταν οι… δεδομένες (!) θέσεις των οπαδών, εκφρασμένες είτε σε παρέες είτε και στα ραδιόφωνα. Και ο κόουτς; Στη γωνία, βαλλόταν διαρκώς.  Δεν σήμαινε τίποτα γι’ αυτούς, βλέπετε, το τι είχε πετύχει η ομάδα τους επί ευρωπαϊκής σκηνής και εν τέλει, ποια συμβολή είχε (και έχει) ο Χένινγκ Μπεργκ.

Προσέξτε: Σκάει η νίκη επί του ΠΑΟΚ για να ξεσηκώσει τον κόσμο και ακολούθως, η πελώρια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ για να αλλάξει εντελώς το κλίμα, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού. Και το γλυκό της ψυχολογίας, όπως καταλαβαίνετε, έδεσε! Οι απογοητευμένοι της περασμένης Δευτέρας άρχισαν να πανηγυρίζουν την Πέμπτη και να μιλάνε με σιγουριά «για μεγάλα πράγματα φέτος» από χθες βράδυ!

Κι όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, μέσα σε μία εβδομάδα, που έφτανε και περίσσευε για να αλλάξει τον εσωτερικό κόσμο των πρασίνων. Και προσοχή, ε; Δεν ήρθε ο… Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Λιονέλ Μέσι, ώστε να μπορούσε να εξηγηθεί αυτή η μεταστροφή. Ούτε στη θέση του Χένινγκ Μπεργκ ήλθε ο… Γιούργκεν Κλοπ.

Διαβάστε επίσης: Καϊάφας: «Ήταν θέμα χρόνου. Ο Μπεργκ πέτυχε ό,τι ήθελε ο Ομονοιάτης»

Έτσι όμως είναι η ψυχολογία, που, όπως αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, παίζει τεράστιο ρόλο, πιθανότατα τον πρωτεύοντα από την προσωπική ζωή κάποιου ώς τη ζωή του οπαδού. Καλή η ψυχολογία, ασφαλώς, αλλά δεν φτάνει για τα πάντα. Κι η Ομόνοια, καλείται να εκμεταλλευτεί αυτή τη μεταστροφή, την οποία, παρεμπιπτόντως, είχε μεγάλη ανάγκη. Να φροντίσει δηλαδή να κρατήσει «ζεστό» τον κόσμο της που… ξαναζεστάθηκε και να του δείξει το τι πραγματικά σκοπεύει και κυρίως πως είναι ικανή για την πραγματοποίησή του. Είπαμε: Ο τροχός γυρίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ