aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι κάπτεν δείχνουν τον δρόμο!

Ομόνοια: Οι κάπτεν δείχνουν τον δρόμο!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ξέρετε πόσοι ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ της Ομόνοιας πανηγύρισαν νίκη επί του ΑΠΟΕΛ; Μόλις δύο. Ποιοι; Οι σημερινοί αρχηγοί της ομάδας, Ρενάτο Μαργκάσα και Δημήτρης Χριστοφή. Ναι, μόνο αυτοί ήταν στο νικηφόρο ντέρμπι επί του «αιώνιου» αντιπάλου, στις 6 Απριλίου 2013. Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς.

Το γεγονός ότι, μόλις δύο ποδοσφαιριστές ήταν και τότε στο ρόστερ της Ομόνοιας, είναι ενδεικτικό των πολλών αλλαγών που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια. Δεν επιτρέπουν στην ομάδα να έχει καλή παρουσία, γι’ αυτό και έμεινε μακριά από τους τίτλους. Στο παιχνίδι προ τετραετίας, που η Ομόνοια πέτυχε τη νίκη με 3-0, ο Χριστοφή ήταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μαργκάσα πέρασε ως αλλαγή.

Οι αρχηγοί, λοιπόν, του «τριφυλλιού» έζησαν την τελευταία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, αύριο θα είναι στο αρχικό σχήμα και δείχνουν τον δρόμο στους υπόλοιπους, ώστε η Ομόνοια να αναζητήσει την πρώτη της νίκη μετά από μια ξηρασία τεσσάρων χρόνων. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα και στα δύο παιχνίδια από τον «αιώνιο» στην τρέχουσα σεζόν (1-4, 1-2).

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο ρόστερ της Ομόνοιας γνωρίζουν, πλέον, τη σημασία ενός αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Για τον κόσμο και την ιστορία του συλλόγου. Απομένει να πεισμώσουν, να παίξουν με πάθος και να φθάσουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους, για να έχουν απαιτήσεις.

Το γεγονός ότι, η Ομόνοια ψάχνει τη νίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί τεράστιο κίνητρο. Θα θελήσουν να συνδυάσουν την παρουσία τους με το τριφύλλι στο στήθος με την πρώτη επιτυχία της ομάδας επί του ΑΠΟΕΛ. Θα ψηλώσουν στα μάτια του κόσμου. Η μπάλα είναι στα πόδια τους, παρά τον ψηλό βαθμό δυσκολίας του αυριανού ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ