aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι φευγάτοι, τα ερωτηματικά και οι προσθήκες

Ομόνοια: Οι φευγάτοι, τα ερωτηματικά και οι προσθήκες

Μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας είναι στην Ομόνοια. Η βραδιά της 4ης Μαΐου 2021 σφράγισε την επιστροφή της βασίλισσας στον θρόνο της. Οι πράσινοι στέφθηκαν πρωταθλητές Κύπρου για 21η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Το γλέντι άρχισε από την «Αρένα», αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα στο Τσίρειο και κορυφώθηκε στο «Ηλίας Πούλλος» όπου η αποστολή αποθεώθηκε από χιλιάδες εκστασιασμένους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Η φετινή σεζόν χαρακτηρίστηκε από τον Νεόφυτο Λάρκου ως η κορυφαίας στην ιστορία της Ομόνοιας. Υπερβολικό; Μάλλον όχι! Άλλωστε, για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Επίσης, έβαλε τέλος στην κατάρα οκτώ χρόνων χωρίς νίκη επί του ΑΠΟΕΛ που κακά τα ψέματα ακολουθούσε σαν «φάντασμα» όλους στο οικοδόμημα των πρασίνων.

Πλέον, το στοίχημα για την Ομόνοια είναι να διατηρηθεί στην κορυφή και να προκριθεί για δεύτερη σερί σεζόν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και αφού οι στόχοι της συμμετοχής σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και της κατάκτησης του πρωταθλήματος έχουν επιτευχθεί η ακίδα πάει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από αύριο η τριανδρία Μπεργκ – Λάρκου –Ταραπουλούζη θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Ο σχεδιασμός χωρίζεται σε τρία μέρη: 1) στις ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν, 2) στις αποχωρήσεις και 3) στις προσθήκες. O Αθλητικός Διευθυντής, τόνισε ότι στόχος είναι η διατήρηση του βασικού κορμού, επομένως δεν αναμένονται μαζικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Χάρης Μαυρίας και Βίτορ Γκόμες ετοιμάζουν βαλίτσες αποχώρησης. Ελεύθεροι μένουν οι Τζόρντι Γκόμεθ και Τόμας Χουμποτσαν, όμως υπάρχει επιθυμία μονοετούς ανανέωσης των συμβολαίων τους. Ερωτηματικό υπάρχει με την περίπτωση του Τιάγκο Φερέιρα. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τους αγαπημένους παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ επομένως δεν θα ήταν έκπληξη εάν κέρδιζε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο.

Επιστρέφει στην Κοπεγχάγη ο Μίχαελ Λούφντερ και τα δεδομένα για το μέλλον του Τσέχου στόπερ δεν είναι ξεκάθαρα. Ο Στόλε Σολμπάκεν δεν υπολόγιζε το περασμένο καλοκαίρι τον ποδοσφαιριστή γι’ αυτό και η ανανέωση του δανεισμού του έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Δανών διαφοροποιεί το σκηνικό, αφού πιθανόν να επιθυμούν να δουν τον Λούφτνερ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Απ’ εκεί και πέρα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης παικτών οι οποίοι διατηρούν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Ο Μίχαλ Ντούρις δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και δεν μπορεί να νιώθει βέβαιος για τη θέση του στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Προβληματισμός υπάρχει και για τον Ερνέστ Ασάντε, καθώς η επιστροφή του στη δράση υπολογίζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ