aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι εννέα πιθανοί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ με… αστερίσκο

Ομόνοια: Οι εννέα πιθανοί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ με… αστερίσκο

Μία πρόκριση στους προκριματικούς γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αρκεί για την Ομόνοια να εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από τη νέα σεζόν μπαίνει στη ζωή μας η νεοσύστατη διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Κόνφερενς Λιγκ στο οποίο θα αγωνιστούν οι δύο (Απόλλων, ΑΕΛ) από τις τέσσερις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ομόνοια θα αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της στη σεζόν 2021-22 από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σε σχέση με πέρυσι «κερδίζει» ένα γύρο.

Εφόσον αποκλειστεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον δεν τα καταφέρει και πάλι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης θα έχει τρίτη ευκαιρία να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο αγωνιζόμενη στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Με πιο απλά λόγια εάν οι πράσινοι φτάσουν μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή πετύχουν μία πρόκριση, θα έχουν «κλειδωμένη» συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ.

Πέρυσι έφτασε στην πηγή, όμως το εμπόδιο του Ολυμπιακού Πειραιώς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την Ομόνοια. Φέτος θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να γίνει η τρίτη κυπριακή ομάδα, μετά την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ που θα λάβει μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να καταφέρει να φτάσει στους χρυσοφόρους ομίλους. Το έργο της θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς με 5.500 βαθμούς, θα είναι στους ανίσχυρους σε όλους τους γύρους και στον β΄ προκριματικό (20 ή 21 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας) θα έχει ως υποψήφιους αντίπαλους ισχυρές ομάδες με μόνιμη παρουσία σε φάση ομίλων τα τελευταία χρόνια.

Υποψήφιοι αντίπαλοί της θα είναι δέκα ομάδες. Αυτή τη στιγμή οι δύο σίγουρες είναι οι Γιουνγκ Μπόις και η Σλάβια Πράγας. Το σκηνικό στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει ξεκαθαρίσει και είναι γνωστές, επίσης, άλλες εφτά ομάδες με τον αστερίσκο πως θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ολυμπιακός Πειραιώς (Ελλάδα), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Μάλμο (Σουηδία), Κλουζ (Ρουμανία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ