aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι δύο βασικοί λόγοι που την «λύγισαν»

Ομόνοια: Οι δύο βασικοί λόγοι που την «λύγισαν»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η Ομόνοια αν και ανεβασμένη δεν απέφυγε την έβδομη ήττα, παρέμεινε στο έβδομο σκαλοπάτι της βαθμολογίας και εάν θέλει να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τετράδα, οφείλει να δώσει περισσότερα.

Γιατί, τώρα, οι τυπικά γηπεδούχοι ηττήθηκαν; Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι: Α) Παρουσίασαν κάμψη στην απόδοσή τους κατά το δεύτερο μέρος, αδυνατώντας να διατηρήσουν την ίδια ένταση που είχαν στις κινήσεις τους κατά το πρώτο 45λεπτο. Β) Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης στον άξονα αποσυντόνισαν τους πράσινους, δεν κράτησαν μπάλα, ούτε εκδήλωσαν οργανωμένες επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δύο πρόσωπα, ένα (μεγάλο) πρόβλημα που παραμένει

Η Ομόνοια που έπαιξε στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο, ένεκα της απευθείας αποβολής του Παναγή, είχε γενικώς γρήγορες επιστροφές και αλληλοκαλύψεις, προσπάθησε με τον σχεδιασμό του προπονητή να γεμίσει τους χώρους, κάνοντας τη ζωή δύσκολη στον αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε χώρο για να χτυπήσει σε ανοικτό γήπεδο, αρκέστηκε στην κατοχή της μπάλας και με πολλές πάσες αναζητούσε τον κενό διάδρομο. Θα μπορούσε ασφαλώς να σκοράρει πολύ πιο νωρίς, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έμοιαζε ανίκητος. Έξι επεμβάσεις κατέγραψε για παράδειγμα έως το 45ο λεπτό, με τρεις εξ αυτών να είναι εξαιρετικές. Οι Νατέλ και Αλ Τάαμαρι ήταν ανενεργοί για μεγάλο διάστημα, με τον Ντε Βινσέντι κατά πρώτο λόγο και τον Ζαχίντ κατά δεύτερο να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης: Παναγή: «Μίλησα με τον διαιτητή, είδα και το βίντεο, τι να σας πω…»

Το 90λεπτο έκλεισε με τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν 61% κατοχή μπάλας για τους νικητές, 17 φάσεις για γκολ, με 10 εξ αυτών στο στόχο ενώ οι ηττημένοι με 39% κατοχή, κατέγραψαν 7 φάσεις για τέρμα, 2 μόλις εντός στόχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ