aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι δύο πρώτες (κυπριακές) «μετεγγραφές»

Ομόνοια: Οι δύο πρώτες (κυπριακές) «μετεγγραφές»

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Το κυπριακό στοιχείο… σπανίζει στα γήπεδα του νησιού μας. Παρά το γεγονός πως η ΚΟΠ «αναγκάζει» τις ομάδες να παρατάσσουν τουλάχιστον 2 Κύπριους ποδοσφαιριστές στις ενδεκάδες τους, αλλιώς τιμωρούνται με πρόστιμο, οι σύλλογοι δεν δείχνουν να συμμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Ομόνοια στην οποία ο μοναδικός ενδεκαδάτος είναι ο Ιωάννης Κούσουλος.

Το Δ.Σ. των πρασίνων τόνισε από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου πως αποτελεί στόχο η ανάδειξη κυπριακού ταλέντου, γι’ αυτό άλλωστε και ο Μαρίνος Τζιωνής αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξε πως μπορεί μέσω σκληρής δουλειάς να καθιερωθεί στην ομάδα της πρωτεύουσας. Το ίδιο ισχύει και για τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους για τον οποίο το τεχνικό επιτελείο εντόπισε ποιοτικά στοιχεία, ενώ έκανε ήδη το ντεμπούτο του.

Σαφώς πιο έμπειροι είναι οι Δημήτρης Χριστοφή και Κωνσταντίνος Παναγή. Αμφότεροι ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά αφού οι τραυματισμοί δεν τους αφήνουν να… αγιάσουν, ενώ πέρασαν και την πόρτα του χειρουργείου. Αναμφίβολα αποτελούν τις δύο (κυπριακές) μετεγγραφές ενόψει της σεζόν 2019-20. Οι προσδοκίες για τον επιθετικό του «τριφυλλιού» ήταν από την αρχή μεγάλες, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Το ιατρικό επιτελείο της Ομόνοιας διαχειρίζεται με συγκεκριμένο τρόπο την κατάσταση του Χριστοφή καθώς στόχος είναι να δηλώσει «παρών» στο πρώτο ραντεβού της ομάδας, την 1η Ιουλίου.

Από’ κει και πέρα, το ίδιο ισχύει και για τον διεθνή τερματοφύλακα των πρασίνων. Ο Παναγή πάνω που άρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό, ένας νέος τραυματισμός έβαλε φρένο στον στόχο του, που δεν είναι άλλος πέρα από το να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Θα κάνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έπειτα η μπάλα θα βρίσκεται στα χέρια του μέχρι να φτάσει το κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ