aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι δύο που ξεχώρισαν και τέλος στο πρόβλημα

Ομόνοια: Οι δύο που ξεχώρισαν και τέλος στο πρόβλημα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πρόβλημα φυσικής κατάστασης παρατηρήθηκε αμέσως μετά την απόλυση του Χουάν Κάρλος Ολίβα. Ο τέως τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, Άνχελ Γκόμεθ, αποκάλυψε το εν λόγω πρόβλημα όταν ανέλαβε για δύο παιχνίδια την ομάδα των πρασίνων, ωστόσο και ο Γιάννης Αναστασίου επιβεβαίωσε τα πιο πάνω. Από την κάθοδο του Ελλαδίτη στο νησί μας, έχουν αλλάξει αρκετά στο «τριφύλλι» καθώς έγιναν αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο (γυμναστές και υπεύθυνο φυσικής κατάστασης), με αποτέλεσμα η κατάσταση να βελτιωθεί αισθητά.

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας παρουσίασαν σημάδια κόπωσης στα αρχικά στάδια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ προς το τέλος του 2018 πραγματοποιήθηκαν νέα εργομετρικά ώστε να διαπιστωθεί η φυσική κατάσταση των παιχτών. Ο Αναστασίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είμαστε πολύ καλύτεροι στον τομέα της φυσικής κατάστασης και ξέραμε ότι αυτό θα φαινόταν στο δεύτερο μέρος», μετά το τέλος του νικηφόρου ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ (1-0).

Είναι αλήθεια πως αυτό φάνηκε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος και τον διατήρησαν μέχρι το φινάλε του ντέρμπι, γεγονός που… αποσυντόνισε την ομάδα της Λάρνακας. Αυτό σίγουρα πιστώνεται στον Ελλαδίτη κόουτς, το γεγονός πως γνώριζε πώς να «χτυπήσει» το ματς, ενώ και οι παίχτες ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του.

Σαφώς και όλοι συνέβαλαν στο να κατακτηθεί το τρίποντο, ωστόσο δύο ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν με την απόδοση τους. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Λόρα και Γιάννη Κούσουλο, οι οποίοι ήταν πρώτοι σε κάθε μονομαχία, ενώ έτρεξαν ασταμάτητα βοηθώντας και στο επιθετικό μέρος. Αμφότεροι, μαζί με τον Γκόμεθ, κρίνονται ως επιτυχημένες κινήσεις από τον τέως Ισπανό τεχνικό διευθυντή, αφού παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουν ακόμη πιο σταθεροί και βελτιωμένοι. Απλώς, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ η καλή τους εμφάνιση συνοδεύτηκε και με το τρίποντο, καθώς οι πράσινοι έχουν να γευτούν τη χαρά τις νίκης (σ.σ σε πρωτάθλημα και κύπελλο) από 8 Δεκεμβρίου όταν επικράτησαν 2-0 επί της Αλκής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ