aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι δύο (έξτρα) λόγοι που πρέπει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ!

Ομόνοια: Οι δύο (έξτρα) λόγοι που πρέπει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ έχουν στο μυαλό τους στο στρατόπεδο της Ομόνοιας. Ο Χένινγκ Μπεργκ δουλεύει καθ’ όλη την εβδομάδα στο πλάνο που θα ακολουθήσει στο ντέρμπι έχοντας στην άκρη του μυαλού του μόνο τη νίκη.

«Η ώρα είναι τώρα», αυτό είναι το σύνθημα των πρασίνων, αφού θέλουν να βάλουν τέλος στο σερί που κρατάει από τις 6 Απριλίου του 2013 (από τότε έχουν να κερδίσουν τους γαλαζοκίτρινους), να κερδίσουν τον ΑΠΟΕΛ και να στείλουν μήνυμα τίτλου. Ας μην γελιόμαστε η Ομόνοια βρίσκεται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον ΑΠΟΕΛ αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Νορβηγού τεχνικού να το αποδείξουν στο γήπεδο και θα χρειαστεί να διαχειριστούν σωστά τις όποιες καταστάσεις συναντήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δηλαδή είτε προηγηθούν είτε μείνουν πίσω στο σκορ θα πρέπει να αντιδράσουν σωστά και χωρίς να παρασυρθούν από αρνητικά ή θετικά συναισθήματα.

Ένα ντέρμπι μεταξύ δύο «αιωνίων» αντιπάλων πάντα θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία αλλά αυτή τη στιγμή, ένα μόλις ματς πριν την έναρξη των πλέι οφς η βαρύτητα δίνεται στους βαθμούς. Εκεί που η Ομόνοια βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον ΑΠΟΕΛ και με πιθανή νίκη θα πάει στους επτά βάζοντας παράλληλα την ομάδα του Ουζουνίδη στα… σχονιά.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Μπεργκ θα μείνει στο… σβέρκο της Ανόρθωσης (αν βέβαια αυτή καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ) ή αν ηττηθεί πιθανόν να πιάσει κορυφή με την έναρξη των πλέι οφς. Το μόνο σίγουρο είναι πως με νίκη η Ομόνοια μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου και αφήνει κατά πολύ πίσω τον πιο μεγάλο της αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ