aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Οι δύο δρόμοι του Μπεργκ για τον αντί-Ασάντε

Oμόνοια: Οι δύο δρόμοι του Μπεργκ για τον αντί-Ασάντε

Δεινό γκολτζή δεν τον λες. Ούτε θα γίνει ποτέ ο κορυφαίος επιθετικός στην ιστορία της Ομόνοιας. Όμως, όποιος ισχυριστεί ότι η απώλεια του Ερνέστ Ασάντε δεν είναι σημαντική στην προσπάθεια των πρασίνων για κατάκτηση του πρωταθλήματος μάλλον κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Ο Γκανέζος επιθετικός με «όπλο» την ταχύτητά του αποτελεί σημαντικό γρανάζι της «μηχανής» του Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος από τον Δεκέμβριο και μετά, όταν έκανε το «πείραμα» με τον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή στην κορυφή της γραμμής κρούσης σπανίως δεν τον επέλεγε στο αρχικό σχήμα. Πέτυχε οκτώ τέρματα, στην τέταρτη πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, εκ των οποίων αρκετά καθοριστικά σε αγώνες ντέρμπι. Για χάρη του Ασάντε ο Νορβηγός τεχνικός όταν αποκτήθηκε ο Μάρκο Τσέποβιτς «λάνσαρε» νέο σχηματισμό με το 4-4-2 να είναι ψηλά στις προτιμήσεις της τεχνικής ηγεσίας.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 32χρονου επιθετικού οι δρόμοι για τον Χένινγκ Μπεργκ είναι δύο. Είτε διατηρεί τον σχηματισμό με δύο επιθετικούς χρησιμοποιώντας δίπλα στον Τσέποβιτς έναν εκ των Παπουλή, Τζιωνή, Ντούρις (στο παιχνίδι με την Ανόρθωση θα εκτίσει τον τελευταίο αγώνα της ποινής του) και Κακουλή είτε θα επιστρέψει στο 4-2-3-1 με τους Παπουλή, Τζιωνή, Τιάγκο και Μποτεάκ να μπορούν να εξυπηρετήσουν το ρόλο του επιτελικού μέσου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ