aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι αγαπημένοι «δωδέκατοι» του Μπεργκ

Ομόνοια: Οι αγαπημένοι «δωδέκατοι» του Μπεργκ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

26 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε ο Χένινγκ Μπεργκ στη διαδρομή των 34 αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Οι Φαμπιάνο Ριμπέιρο και Ιωάννης Κούσουλος είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που κουβαλούν στις πλάτες τους τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έπαιξε βασικός σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος και κατέγραψε 2749 λεπτά, ενώ ο δυναμικός μέσος αγωνίστηκε σε 32 (!) ματς. 28 φορές ήταν στην ενδεκάδα και άλλες τέσσερις έπαιξε ως αλλαγή, καταγράφοντας 2722 λεπτά συμμετοχής.

Ποιοι, όμως, αποτελούν συνήθως την αγαπημένη κίνηση του Χένινγκ Μπεργκ από τον πάγκο; Ο Νορβηγός κατακρίθηκε πολλές φορές ακόμα και από ένθερμους υποστηρικτές του για την εμμονή του είτε να καθυστερεί να προχωρεί σε αλλαγές είτε ακόμη και να μην κάνει. Δύο ποδοσφαιριστές των πρασίνων κερδίζουν το ρόλο του «δωδέκατου» ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, αυτού που συνήθως έρχεται από τον πάγκο.

Πρόκειται για τους Μαρίνο Τζιωνή και Μίχαλ Ντούρις. Και οι δύο μπήκαν ως αλλαγή σε αγώνες πρωταθλήματος 13 φορές. Βέβαια, ο Κύπριος διεθνής μετρά 16 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα και αποτελεί ένα από τα σημαντικά γρανάζια στη μηχανή του «τριφυλλιού». Από 11 φορές έπαιξαν ως αλλαγή οι Έρικ Μποτεάκ και Φώτης Παπουλής, με τον Ελλαδίτη να μετρά 15 συμμετοχές στην ενδεκάδα και τον Γάλλο εξτρέμ μόλις εννέα.

Την πεντάδα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές ως αλλαγή συμπληρώνει ο Ανδρόνικος Κακουλλής, ο οποίος επίσης έχει διψήφιο αριθμό (10), έναντι μόλις τριών στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ