aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι 15 πληγές, κίνητρό της…

Ομόνοια: Οι 15 πληγές, κίνητρό της…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά δεκαπέντε παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο μετρά η Ομόνοια. Ένας μεγάλος αριθμός αγώνων, που φανερώνει την τεράστια αδυναμία του «τριφυλλιού» τα τελευταία 4 χρόνια να ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ. Οι όποιες προσπάθειές της σ’ αυτό το διάστημα έπεσαν στο κενό, δημιουργώντας αρνητική παράδοση, που είναι πρωτόγνωρη για την Ομόνοια.

Οι 15 πληγές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο για τους πράσινους στο σημερινό παιχνίδι (16:00). Η 16η απόπειρά τους για νίκη επί του ΑΠΟΕΛ θέλουν να έχει θετική κατάληξη, βάζοντας τέλος σε μιαν έντονη φαγούρα. Υπήρξαν παιχνίδια που η Ομόνοια έφθασε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό. Γι’ αυτό και σήμερα θέλει να ξεδιψάσει και μαζί οι χιλιάδες των οπαδών της, που αναμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που η ομάδα τους θα τους δώσει αυτή τη χαρά. Άλλωστε, πρόκειται για τον «αιώνιο» αντίπαλο και μια νίκη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για τον κόσμο τουλάχιστον, πέρα από τους βαθμούς, που στην προκειμένη περίπτωση φαντάζουν αναγκαίοι. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη.

Σ’ αυτό το διάστημα των τεσσάρων χρόνων και των 15 αγώνων με τον ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια πήρε μόλις πέντε βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες και στα υπόλοιπα 10 ματς δέχθηκε την ήττα. Οι ισοπαλίες ήταν όλες με την Ομόνοια ως τυπικά γηπεδούχο. Ως τυπικά φιλοξενούμενη δεν πήρε ούτε έναν βαθμό, ενδεικτικό της αδυναμίας της να κοιτάξει στα μάτια τον «αιώνιο» αντίπαλό της. Πέτυχε μόλις 13 γκολ έναντι 28 του ΑΠΟΕΛ. Ο πίνακας δίπλα είναι διαφωτιστικός.

Η Ομόνοια πάει στο σημερινό ντέρμπι υπό τις καλύτερες αγωνιστικές περιστάσεις. Ιωακείμ και Φρέντμπεργκ είναι στην ευχάριστη θέση να έχουν διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές. Πέρα από τις επιλογές για το αρχικό σχήμα, θα έχουν κι έναν «γεμάτο» πάγκο. Τι απομένει; Η ομάδα να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο φθάνοντας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, οι παίκτες να ακολουθήσουν την τακτική που θα επιλέξει το τεχνικό τιμ, να έχουν καθαρό μυαλό, υπομονή και αποφασιστικότητα στις ενέργειές τους, να είναι αποτελεσματικοί. Στοιχεία που απαιτούνται σ’ ένα τόσο δύσκολο αλλά και σημαντικό παιχνίδι. Το γήπεδο θα… μιλήσει.

Τα 15 ματς χωρίς νίκη

2012-13
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           4-3
2013-14
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           2-0
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           0-0
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           0-0
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           2-1

2014-15
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           1-0
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           1-1
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           1-1
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           3-2

2015-16
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           2-2
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           2-0
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           2-1
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           0-2

2016-17
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ           1-4
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια           2-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ