aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι «11» που βρίσκονται… στην πρώτη γραμμή

Ομόνοια: Οι «11» που βρίσκονται… στην πρώτη γραμμή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πέρας της 9ης αγωνιστικής βρήκε την Ομόνοια να πιάνει κορυφή. Σημαντική επιτυχία για τους πράσινους και δείγμα ότι, είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τον στόχο τους, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια ξηρασίας. Παρόλο που η Ομόνοια είναι μια εντελώς νέα ομάδα, κατάφερε να αποκτήσει σε ικανοποιητικό βαθμό ομοιογένεια και να παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο, κι ας η απόδοσή της είχε σκαμπανεβάσματα. Υπήρξαν και καλά και κακά διαστήματα. Αυτό, όμως, που μετρά είναι ότι βρίσκεται ψηλά, γεγονός που της δίνει δυναμική και αυτοπεποίθηση να συνεχίσει την πορεία της προς την καταξίωση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, γνωρίζοντας πως είχε να διαχειριστεί ένα ρόστερ με πολλά νέα πρόσωπα, φρόντισε και πέτυχε να κατασταλάξει σ’ έναν αριθμό ποδοσφαιριστών που αποτελούν τον βασικό κορμό. Στηρίχθηκε σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο ομοιογένεια που ήταν αναγκαία ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Παίζοντας μαζί στα πλείστα παιχνίδια οι πλείστοι ποδοσφαιριστές, μπόρεσαν να μάθουν το παιχνίδι ο ένας του άλλου και να λειτουργήσουν ως σύνολο. Σίγουρα οι δυνατότητες, σε ατομικό επίπεδο, κρίνονται μεγαλύτερες απ’ ότι έχει παρουσιάσει η Ομόνοια ως ομάδα. Γι’ αυτό και στους πράσινους πιστεύουν ότι σε βάθος χρόνου η ομάδα θα μπορέσει να αποδώσει ακόμη καλύτερα και να συνδυάσει θέαμα με επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σε 9 ματς κατάφερε να κάνει αυτό που πέρσι χρειάστηκε 19 αγώνες

Πέντε ποδοσφαιριστές δεν έχασαν λεπτό, γεγονός που «φωνάζει» ποια ήταν η πρόθεση του Νορβηγού προπονητή. Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς, Γκόμεθ και Τιάγκο είναι… αλάνθαστοι! Με σημαντικό χρόνο ο Ντέρμπισαϊρ (759 λεπτά), που άρχισε και στα εννιά ματς αλλά σε κάποια αντικαταστάθηκε. Ο Μαυρίας (720 λεπτά) αγωνίστηκε στα 8 από τα 9 παιχνίδια, από το δεύτερο έως και το ένατο. Οι άλλοι τέσσερις που συμπληρώνουν την ενδεκάδα που βρίσκεται… στην πρώτη γραμμή, με το περισσότερο χρόνο συμμετοχής, είναι οι Μποτεάκ (520), Έζρα (448), Γκόμες (379) και Φαμπιάνο (360). Ο Ουζόχο, που αγωνίστηκε στα πρώτα πέντε ματς (450 λεπτά), δεν θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος της σεζόν και τη θέση του πήρε ο Φαμπιάνο, που δήλωσε «παρών» στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δεν μπορεί να υπερηφανεύεται, τουλάχιστον, για έναν τομέα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ