aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο βατήρας για την εκτόξευση

Ομόνοια: Ο βατήρας για την εκτόξευση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με φόρα, μετά τις δύο σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα, θα πάει η Ομόνοια στο «ΑΕΚ Αρένα» την Κυριακή για να δώσει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Αν και πολύ νωρίς, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο προσεχές ματς δεν θα κρίνει τίποτα. Από την άλλη όμως, είναι το πρώτο τεστ δυνατοτήτων για τους πράσινους. Απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί, κέρδισε κύπελλο, έπαιξε σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα μετρήσουν δυνάμεις.

Στο «ΑΕΚ Αρένα» βρίσκεται ο βατήρας στον οποίο η Ομόνοια θα θελήσει να πατήσει με δύναμη για την εκτόξευση. Να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Πόσο μάλλον όταν ακολουθούν κι άλλα δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με καλή εμφάνιση και κυρίως θετικό αποτέλεσμα, θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να έχει ανάλογη συνέχεια. Γιατί στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας ψυχολογία είναι απαραίτητος και σημαντικός και περνά κυρίως μέσα από νικηφόρα αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι σε ντέρμπι.

Η Ομόνοια, με τις δύο επιτυχίες σε ισάριθμα ματς, που συνδυάστηκαν και από καλή παρουσία, δημιούργησε προσδοκίες. Πάει στο ντέρμπι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, με ψυχολογία και ενθουσιασμό. Σκηνικό που παρατηρήθηκε και σε προηγούμενες σεζόν, όμως όταν ήταν να κάνει το άλμα, δεχόταν ένα «χαστούκι» που δεν την συνέφερνε με τίποτα. Αυτό είναι που θέλει να αποφύγει αυτή τη φορά, να στείλει το μήνυμα ότι άλλαξε παντού και κυρίως στη νοοτροπία. Οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί, αλλά το πείσμα και η αποφασιστικότητα για μια νέα επιτυχία είναι διάχυτα στοιχεία στις τάξεις της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ