aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο βασικός κορμός που τόσο τις έλειψε και οι μετεγγραφές

Ομόνοια: Ο βασικός κορμός που τόσο τις έλειψε και οι μετεγγραφές

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Κάτι πολύ καλό έχει «χτιστεί» το Καλοκαίρι του 2019 από το τεχνικό επιτελείο της Ομόνοιας. Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι συνεργάτες του, «ξεσκόνισαν» πολλά βιογραφικά ώστε να καταλήξουν στους εκλεκτούς που ενίσχυσαν το ρόστερ, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει απόλυτα. Η ομάδα της πρωτεύουσας όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και απολαμβάνει ξένοιαστα της χριστουγεννιάτικες διακοπές, αλλά παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» και ο Χένινγκ Μπεργκ δεν έχουν κατά νου μόνο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς όπως τονίζουν οι πράσινοι, υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο που θα οδηγήσει την Ομόνοια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, στόχοι από τους οποίους έμεινε μακριά τα τελευταία χρόνια. Μπορεί στην τρέχουσα σεζόν να κρατούν μικρό καλάθι στο «Ηλίας Πούλλος» σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο η πορεία τους μέχρι στιγμής τους επιτρέπει να καλοβλέπουν το τρόπαιο.

Διαβάστε επίσης: Ο «καυτός», από όλες τις απόψεις, Ιανουάριος της Ομόνοιας!

Την δεδομένη όμως στιγμή, η προσοχή είναι στραμμένη στις προσθαφαιρέσεις, με τον βασικό κορμό να είναι στο προσκήνιο. Οι πράσινοι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τις μαζεμένες αλλαγές στο ρόστερ, οι οποίες δεν άφησαν την ομάδα της πρωτεύουσας να δημιουργήσει βασικό κορμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ελάχιστοι είναι οι «παλιοί» στην Ομόνοια (Ντάρμπισαϊρ, Παναγή, Κατελάρης), αφού δεκάδες αποχώρησαν και μετεγγράφηκαν στο «τριφύλλι» τα τελευταία χρόνια.

Η Ομάδα Προγραμματισμού ήθελε και θέλει να το αλλάξει αυτό, ώστε το ερχόμενο Καλοκαίρι να προκύψουν λίγες αλλά ποιοτικές μετεγγραφές, με τον Ιανουάριο να «συμβάλλει» προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Μπεργκ φαίνεται πως υπολογίζει σε συγκεκριμένους παίκτες, τους οποίους δεν αλλάζει με… τίποτα: Λανγκ, Λούφτνερ (δανεικός), Μαυρίας, Λέτσγιακς, Γκόμεθ, Γκόμες, Τιάγκο, Ορτέγα, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊρ, είναι αυτοί που δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα, ενώ και ο Κακουλλής δείχνει πως… ήρθε για να μείνει.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Εξτρέμ από το πάνω ράφι!

Ο Λάρκου και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν να «χτίσουν» πάνω σε αυτούς, με τον Τσέχο αμυντικό να κρίνεται ως αμφίβολος για παραμονή, αφού είναι δανεικός από την Κοπεγχάγη. Ο Μπεργκ πιστεύει στην χημεία, στο δέσιμο και γι’ αυτό υποστηρίζει πως όσο περισσότερο παίζουν μαζί, τόσο καλύτερα θα αποδίδουν. Χούμποτσαν, Κατελάρης, Κούσουλος είναι οι «βοήθειες» από τον πάγκο, ενώ αναλόγως θα κριθεί το μέλλον των Μίκου-Περέιρα.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Φαμπιάνο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2020, ωστόσο έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, την ίδια ώρα που ο δανεισμός του παροπλισμένου Ουζόχο ολοκληρώνεται τον ίδιο μήνα. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως η Ομόνοια θα αποκτήσει τον Ιανουάριο ακραίο επιθετικό από το πάνω ράφι, και κίπερ κάτω των 21 ετών, μετεγγραφές οι οποίες δεν  θα γίνουν απλά για να γίνουν, αλλά για να προσφέρουν στο «τριφύλλι», με… φόντο το ερχόμενο Καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ