aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο… τζόκερ του Μπεργκ είναι η χαρά κάθε προπονητή

Ομόνοια: Ο… τζόκερ του Μπεργκ είναι η χαρά κάθε προπονητή

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ως «τζόκερ» και μάλιστα… πολυτελείας μπορεί να χαρακτηριστεί ο Τόμας Χούμποτσαν. Ο Σλοβάκος άσος αγωνίστηκε μέχρι τώρα σε όλες τις θέσεις της άμυνας και μάλιστα τα πήγε περίφημα, με τον Χένινγκ Μπεργκ να είναι απόλυτα ευχαριστημένος για την προσφορά του στην Ομόνοια.

Ο 34χρόνος άσος άρχισε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ως δεξιός μπακ και κατέληξε να αγωνίζεται ως αριστερός ακραίος αμυντικός, καθότι τραυματίσθηκε ο Λέσγιακς και κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό του. Σαφώς και επιθετικά υστερεί από τον Τσέχο, ο οποίος ανεβοκατεβαίνει συνεχώς τη γραμμή, , αλλά ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χούμποτσαν κλήθηκε να καλύψει τις… τρύπες που άφησαν οι τραυματισμοί ή οι απουσίες άλλων ποδοσφαιριστών στην άμυνα. Ο έμπειρος άσος αγωνίστηκε έχοντας αξιοπρεπέστατη παρουσία σ’ όλες τις θέσεις (δεξιός – αριστερός κεντρικός αμυντικός, δεξιός – αριστερός μπακ) και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, έδειξε ικανός να αντεπεξέλθει σε όλες τις αποστολές που του ανέθεσε ο προπονητής του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η ακτινογραφία των «νέων», η θέση που αγωνίστηκε ο Ακιντόλα

Γενικότερα, ποδοσφαιριστές σαν τον Χούμποτσαν είναι από αυτούς που χρειάζονται όλοι οι προπονητές στις ομάδες τους. Δίνει στον Μπεργκ την άνεση να διαχειρίζεται με ηρεμία δυσάρεστες καταστάσεις, καλύπτοντας… πληγές που εμφανίζονται. Ο Σλοβάκος αντικατέστησε επάξια τους Μαυρία, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέσκγιακς.

Με τόσους τραυματισμούς τερματοφυλάκων στο «τριφύλλι» ο Μπεργκ μάλλον θα έπρεπε να δοκιμάσει τον Χούμποτσαν (και) στο τέρμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ