aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Τσέχος «σερβιτόρος» και ο Σέρβος «κίλερ»

Ομόνοια: Ο Τσέχος «σερβιτόρος» και ο Σέρβος «κίλερ»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ένας αριστερός οπισθοφύλακας με δέκα ασίστ (σε 18 αγώνες) είναι σίγουρα μεγάλο επίτευγμα. Αν προσθέσουμε ότι ένας νεοφερμένος φορ έχει προλάβει να πετύχει τέσσερα τέρματα στις πρώτες του πέντε συμμετοχές τότε η συνταγή είναι «εκρηκτική». Κάπως έτσι η Ομόνοια έφτασε στην 14η νίκη της στην τρέχουσα περίοδο και ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές της στο χρηματιστήριο διεκδίκησης του τίτλου. Γιαν Λέτσγιακς και Μάρκο Τσέποβιτς «μάγεψαν» (και) στη χθεσινή αναμέτρηση και οδήγησαν τους πράσινους σε άλλη μια πειστική εμφάνιση.

Ο Τσέχος αμυντικός σε μια «μαγική» σεζόν αναδεικνύεται με βάση τους αριθμούς -μακράν- ο πιο δημιουργικός παίκτης του Χένινγκ Μπεργκ. Σε βαθμό που πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν πολλά ακραία μπακ με τέτοια έφεση στις ασίστ. Σύμπτωση αποκλείεται να είναι. Ο άνθρωπος βγάζει μάτια ως ο καλύτερος «σερβιτόρος» στο πρωτάθλημά μας. Ζήλεψε τα «δεκάρια τα καλά», χθες κατέγραψε άλλες δύο ασίστ κι έφτασε τις δέκα συνολικά. Αποδέκτης της πάσας – γκολ του Τσέχου οπισθοφύλακα, άλλο ένα πολύτιμο -όπως αποδεικνύεται- γρανάζι στην μηχανή της Ομόνοιας, ο Μάρκο Τσέποβιτς. Ήρθε στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μας συστήθηκε με γκολ στο Παραλίμνι, την περασμένη Παρασκευή κόντρα στη Δόξα σκόραρε (και πάλι με συστημένη πάσα του Λέτσγιακς) και χθες είπε «ευχαριστώ» σκοράροντας άλλα δύο τέρματα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ήρθε στο «τριφύλλι». Ο Σέρβος στράικερ, αγώνα με αγώνα επιβεβαιώνει ότι έχει το ένστικτο του «κίλερ». Χθες σε δύο περιπτώσεις έκανε αυτό που έπρεπε και… 2-0.

Νέο θύμα της Ομόνοιας, η Νέα Σαλαμίνα, η οποία σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των φίλων της. Ο Σάββας Δαμιανού παρέταξε την ομάδα του με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αλλά είχε την ίδια τύχη, αφού όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό εγκατέλειψε το γήπεδο πικραμένη και ηττημένη. Χθες, έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 60’ (μια κεφαλιά του Βάγκνερ) όταν ουσιαστικά το ματς ήταν τελειωμένο. Τα αποτυχημένα αποτελέσματα οδηγούν τους ερυθρόλευκους σε μαύρες σκέψεις οι 26 βαθμοί που έχουν δεν τους εξασφαλίζουν τίποτα.

Το ματς τέλειωσε νωρίς χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Τσέποβιτς. Στο 14’ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ πέτυχε το 2-0 στο 37’ με εξαιρετικό ξεπέταγμα και πλασέ μπροστά στον Βεσελόφσκι. Θα μπορούσε, μάλιστα, να φτάσει στο χατ τρικ αν στο 25’ εκμεταλλευόταν καλύτερα την εξαιρετική πάσα του Λοΐζου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι χαμήλωσαν ταχύτητα, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να… αγχώσουν τον Φαμπιάνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ