aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο όρος στο συμβόλαιο του Μπεργκ

Ομόνοια: Ο όρος στο συμβόλαιο του Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια όταν είχε ανακοινώσει τη συμφωνία συνεργασίας με τον Χένινγκ Μπεργκ, αρχές του περασμένου καλοκαιριού (στις 6 Ιουνίου 2019), έκανε λόγο για διετές συμβόλαιο. «Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια δύο χρόνια», ήταν η σχετική αναφορά.

Ωστόσο, με την απάντηση που έδωσε ο Νορβηγός προπονητής την Πέμπτη στη διαδικτυακή συνέντευξή του, είπε χαρακτηριστικά: «Το συμβόλαιο μου είναι γι’ αυτή τη σεζόν, μάλλον θα είμαι και για την επόμενη», είπε και ακολούθως τόνισε: «Εύχομαι να συνεχίσω και να ανανεώσω. Αυτό είναι το πλάνο μου. Είμαι ικανοποιημένος εδώ όπως και η Ομόνοια. Είμαι ευχαριστημένος αφού μου προσφέρονται όσα χρειάζεται για να δουλέψω».

Το «Goal» αναζήτησε το τι ισχύει με το συμβόλαιο του 50χρονου προπονητή. Το καλοκαίρι, λοιπόν, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο (που έχει ισχύ έως τις 31 Μαΐου 2020) και γίνεται λόγος ότι, η σύμβαση θα ανανεωθεί με νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Παράλληλα υπάρχει σχετικός όρος που βάσει των βαθμολογικών δεδομένων που ισχύουν σήμερα, είναι πολύ πιθανό να ισχύσει. Τι σημειώνεται στο συμβόλαιο Ομόνοιας και Μπεργκ; Σε περίπτωση που η Ομόνοια κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, θα προκύψει αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου που διατηρεί ο Νορβηγός προπονητής με τον σύλλογο για άλλον ένα χρόνο.

Είτε ισχύσει ο πιο πάνω όρος είτε όχι, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ναι μεν προέχει η εξέλιξη με το πρωτάθλημα εάν θα συνεχιστεί ή όχι αναλόγως της κατάστασης με τον κορωνοϊό, ωστόσο σύντομα αναμένεται να προκύψει συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που θα οδηγήσει στις υπογραφές για ανανέωση της σύμβασης Ομόνοιας και Μπεργκ. Άλλωστε, δηλώνουν ικανοποιημένοι αμφότεροι.

Στην Ομόνοια μίλησαν πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για τον Μπεργκ. Διαπιστώνουν ότι, έχουν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έναν εξαιρετικό προπονητή που οδήγησε την ομάδα με την πρώτη σε πορεία πρωταθλητισμού, είναι στην κορυφή μετά από 23 αγώνες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ενώ είναι και στους «4» του κυπέλλου. Από την άλλη, ο Νορβηγός δηλώνει ενθουσιασμένος από τους ανθρώπους και τις συνθήκες που βρήκε στην Ομόνοια και δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος μη συνέχισης της συνεργασίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ