aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς

Ομόνοια: Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το γκολ του Μάρκο Τσέποβιτς, στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Ομόνοιας και πρώτη ως βασικός, έκρινε το ματς στο Παραλίμνι. Ο Σέρβος ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, ενώ μερίδιο στην επιτυχία πιστώνεται και στον Φαμπιάνο για τη σπουδαία επέμβαση στο 90’. Ωστόσο τη διαφορά στο παιχνίδι για την Ομόνοια έκαναν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές: ο 36χρονος Φώτης Παπουλής και ο 17χρονος Λοΐζος Λοΐζου.

Ο πρώτος βρίσκεται στη δύση της καριέρας του αλλά με την ποιότητά του και την εμπειρία του είναι σε θέση να τραβήξει την ομάδα στους ώμους του. Ο δεύτερος είναι στο «καλημέρα», τώρα ξεκινά, αλλά πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο και με εξαιρετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, ικανό να παρασύρει τον αντίπαλο, όπως έκανε στο «Τάσος Μάρκου» με την είσοδό του στον αγώνα.

Ο Παπουλής με καλό χειρισμό της μπάλας, σωστές κοντινές κάθετες μεταβιβάσεις, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό στο παιχνίδι των πρασίνων. Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Ελλαδίτη με τη φανέλα της Ομόνοιας. Όσον αφορά στον Λοΐζου, που πέρασε στο παιχνίδι στο 54’, ήταν δραστήριος και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες. Έδωσε ζωντάνια στο παιχνίδι της ομάδας του και με ατομικές ενέργειες από δεξιά έβαλε αφάνταστη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Από δική του ενέργεια η Ομόνοια κέρδισε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το «χρυσό» γκολ, είχε δοκάρι αλλά κι άλλες καλές στιγμές. Στο ένας εναντίον ενός δύσκολα μπορεί ο αντίπαλος να τον σταματήσει. Όλα αυτά κι ακόμη είναι στην αρχή…

Στην Ομόνοια, μετά τη νέα επιτυχία, πήραν ανάσα χθες αφού ο Μπεργκ παραχώρησε ρεπό στους παίκτες του και από σήμερα επικεντρώνονται στο ματς με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή στο ΓΣΠ. Επανέρχονται οι Ασάντε και Λανγκ που απουσίασαν λόγω καρτών. Εάν δεν προκύψει απρόοπτο, οι πράσινοι θα πάνε κομπλέ με στόχο να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες και στο αήττητο σερί τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ