aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟμόνοια: Ο Μαυρίας πάνω από Φατί και Γκνάμπρι!

Ομόνοια: Ο Μαυρίας πάνω από Φατί και Γκνάμπρι!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε να επιβεβαιώνει τη φήμη της ως μία από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο 16χρονος Γιουσουφά Μουκόκο μία μέρα μετά τα γενέθλιά του έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα στον αγώνα με την Χέρτα το περασμένο Σάββατο και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Μπουντεσλίγκα.

Το νέο μεγάλο αστέρι των Βεστφαλών από το 2017 και έπειτα, έχει σκοράρει 141 γκολ σε 88 παιχνίδια με τις μικρές ομάδες της Ντόρτμουντ, ενώ με την κάτω των 19 έχει βρει δίχτυα 51 φορές σε 32 αγώνες απέναντι σε αντιπάλους που είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροί του.

Γεννημένος στο Καμερούν μετακόμισε σε ηλικία 10 ετών με τον πατέρα του στη Γερμανία και ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Ζανκ Πάουλι. Ο Χαάλαντ είπε πως είναι πολύ καλύτερος από μένα σε αυτή την ηλικία!

O Mουκόκο είναι στην αποστολή της Ντόρτμουντ για τον αγώνα της Τρίτης (24/11) με την Μπριζ και εφόσον αγωνιστεί θα καταρρίψει άλλο ένα ρεκόρ, αφού σε ηλικία 16 ετών και τεσσάρων ημερών θα είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αφορμή αυτό η ιστοσελίδα givemesport.com καταγράφει τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Σελεστίν Μπαμπαγιάρο για 26 χρόνια παραμένει πρώτος στη σχετική λίστα, αφού σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα της Άντερλεχτ σε αγώνα κόντρα στη Στεάουα στις 23 Νοεμβρίου του 1994.

Δεύτερος κατά ηλικιακή σειρά, νέος που άφησε το στίγμα του στη σχετική λίστα είναι ο Ράιαν Τσέρκι ίσως αυτός που η Λιόν προσέχει με νύχια και δόντια να μην της φύγει αφού έχει ιδιαίτερο ταλέντο. Έτσι, λοιπόν, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σε ηλικία 16 ετών και 102 ημερών μπήκε στο 74’ στο ματς της Λιόν κόντρα στη Ζενίτ μόλις πέρυσι.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο Άλεν Χαλίλοβιτς, ο παίκτης που έχουν γραφτεί πολλά, έχουν ακουστεί ακόμη περισσότερα και τελικά ακόμη περιμένει να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον ήθελαν το επόμενο αστέρι της Κροατίας μετά το Λούκα Μόντριτς. Το «wonderkid» της Ντιναμό Ζάγκερμπ όταν ήταν 16 χρονών και 128 ημερών αγωνίστηκε στο ματς της κροάτικης ομάδας κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των ομίλων το 2012.

Σε ηλικία 16 χρονών και 128 ημερών ο Γιούρι Τίλεμανς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άντερλεχτ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς και είναι τέταρτος στη σχετική λίστα.

Στην πέμπτη θέση, πάνω από τους Ανσού Φατί (Μπαρτσελόνα) και Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν), είναι ο Χάρης Μαυρίας της Ομόνοιας. Όταν ήταν 16 ετών και 242 ημερών, μπήκε στο top5 των νεαρότερων νεοεισαχθέντων στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το ματς για τον τέταρτο όμιλο του κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν μπορεί να μην είχε γκολ και θέαμα ήταν, όμως, ιστορικό για το νεαρό άσο. Μπήκε 12 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού και αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ προσπάθησε να αποδείξει τις ικανότητες που οι «πράσινοι» ήταν σίγουροι ότι διέθετε. Μάλιστα, έγινε ο νεαρότερος παίκτης της ομάδας που σκόραρε σε ευρωπαϊκό αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ