aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο «μαέστρος» έρχεται για να δώσει ρυθμό

Ομόνοια: Ο «μαέστρος» έρχεται για να δώσει ρυθμό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Συγκαταλέγεται στα 2-3 ηχηρά ονόματα της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού για την Ομόνοια. Άλλωστε, το βιογραφικό του παραπέμπει σε μια σπουδαία κίνηση για την ομάδα της Λευκωσίας. Το γεγονός ότι ήλθε ανέτοιμος, με παραπανίσια κιλά, δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί αρκετά στα φιλικά παιχνίδια, ενώ ήταν εκτός αποστολής από το πρώτο επίσημο ματς.

Ωστόσο, ο Χουάν Αλμπίν συνεργάστηκε πλήρως με το τεχνικό και ιατρικό τιμ, έδειξε διάθεση να ετοιμαστεί το συντομότερο και πλέον μετρά αντίστροφα για την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με τη φανέλα της Ομόνοιας. Ο πολύπειρος επιτελικός μέσος, όπως πληροφορούμαστε, δείχνει μεγάλη διάθεση για να επανέλθει και εκτός απροόπτου ο Ολίβα θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με το Παραλίμνι, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο νεαρός και μικρόσωμος Μόντες για την ώρα ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό και βάζει δύσκολα στον πολύπειρο Ουρουγουανό.

Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, με δεκάδες παραστάσεις σ’ ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, όπως είναι το ισπανικό, με τη φανέλα των Χετάφε και Εσπανιόλ, «φωνάζει» πως είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Είναι στα πόδια του Αλμπίν να το επιβεβαιώσει. Καθρέφτης για κάθε ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τον 32χρονο μέσο.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Ποιος προπονητής θα αποχωρήσει πριν από την επέτειο του «ΟΧΙ»;

Αυτοί που τον έχουν ζήσει στην Πολωνία και ακολούθως στο «Ηλίας Πούλλος», έχουν να λένε τα καλύτερα κι ας μην ήταν έτοιμος. Άλλωστε, τον ποδοσφαιριστή που έχει παιδεία και ξέρει μπάλα, μπορεί να τον κρίνεις και από το πρώτο άγγιγμα, την πρώτη πάσα. Ο Αλμπίν θεωρείται «δεκάρι» με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που με τις απλές κινήσεις του στο γήπεδο θα ξεχωρίσει: την πρώτη μπαλιά στους επιθετικούς, την αντίληψη του χώρου, το κράτημα της μπάλας. Αυτό είδε ο Γκόμεθ στο πρόσωπο του Ουρουγουανού άσου και θέλησε να φέρει στην Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Σε Ομόνοια και Χατζηλούκα οι πρώτες ποινές του Αθλητικού Δικαστή

Η προσθήκη του Αλμπίν, λοιπόν, εφόσον ετοιμαστεί στον απόλυτο βαθμό μοιάζει ικανή να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας. Μαζί με τον Γκόμεθ και τον τρίτο της παρέας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όποιος κι αν θα είναι αυτός αφού υπάρχουν επιλογές (Ενρίκες, Σοάρες, Κατελάρης όταν ετοιμαστεί ή ακόμη και ο Κούσουλος), μπορούν να παρουσιάσουν μια καλή τριπλέτα σ’ ένα νευραλγικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ρόστερ 26 επιλογών με μέσο όρο τα 26 χρόνια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ