aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Λέτσγιακς και το πλάνο «εξόντωσης»

Ομόνοια: Ο Λέτσγιακς και το πλάνο «εξόντωσης»

Λέγεται και ξαναλέγεται πως ό,τι και να κάνουν οι αντίπαλοι προπονητές, ο Γιαν Λέτσγιακς βρίσκει τρόπο να τους κάνει τη… ζημιογόνο σέντρα. Σήμερα ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοίμασε πλάνο «εξόντωσης» του αριστερού μπακ της Ομόνοιας, με επιτυχία έως ενός βαθμού.

Ο Τσέχος βρήκε σήμερα απέναντί του το μαρκάρισμα του δεξιό μπακ της Ανόρθωσης Χοβχανές Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος «βαφτίστηκε» εξτρέμ για να τον περιορίσει. Επιπλέον, συνέκλινε προς τα άκρα με σχετική οδηγία για διπλομαρκάρισμα ο μέσος της ομάδας της Αμμοχώστου, Μουρτάζ Νταουσβίλι, ο οποίος φημίζεται για την ανασταλτική αποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, όσο και αν έβαλαν δύσκολα στον Λέτσγιακς, δεν μπόρεσαν να τον περιορίσουν για όλο το 90λεπτο. Βρήκε τρόπο και ξέφυγε από την… αυστηρή επιτήρηση σε τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις, δημιουργώντας ευκαιρίες που απλώς δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Κορυφαία εκείνη στο 55’ που έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τον Γκιόργκι Λόρια να μπλοκάρει ενώ καραδοκούσε ο Μάρκο Τσέποβιτς για να μπει στη φάση. Είναι απίστευτο λοιπόν πώς ένας αριστερός μπακ υποχρεώνει τους αντίπαλους προπονητές να επικεντρώνονται στην εξουδετέρωσή του. Κάτι λογικό, όμως, από τη στιγμή που είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα (μαζί με τον Μανουέλ Τόρες της ΑΕΛ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ