aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο Λένον τής αλλάζει ταυτότητα, ο Παπουλής έμεινε ο ίδιος

Ομόνοια: Ο Λένον τής αλλάζει ταυτότητα, ο Παπουλής έμεινε ο ίδιος

Στο σημείο που έφθασε η σεζόν και στην κατάσταση που βρίσκεται η Ομόνοια το ζητούμενο στα παιχνίδια με την ΑΕΛ είναι ο εξής ένας: η πρόκριση στα ημιτελικά. Με αυτό κατά νου, το ισόπαλο 1-1 με τους γαλαζοκίτρινους το βράδυ της Τετάρτης στο Τσίρειο, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κυπέλλου προφανώς και αφήνει ικανοποιημένους όλους στο «τριφύλλι».

Έχοντας στις αποσκευές τους το εκτός έδρας γκολ που ισχύει στο θεσμό του κυπέλλου Κύπρου οι περσινοί πρωταθλητές έχουν το πάνω χέρι, έστω σε μικρό ποσοστό, για να πάρουν το ζητούμενο το βράδυ της 13ης Απριλίου στο ΓΣΠ.

Μια στιγμή ποδοσφαιρικής ευφυΐας και ικανότητας των Παπουλή και Μποτεάκ ήταν αρκετή για την Ομόνοια, ώστε να φύγει από τη Λεμεσό με αν μη τι άλλο θετικό αποτέλεσμα. Μετά το επίσης εντυπωσιακό γκολ του Σάντος το πράγμα έδειχνε να στραβώνει για την Ομόνοια, όμως οι πράσινοι δεν «πνίγηκαν» από τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων. Αντιθέτως, είχαν ή καλύτερα ο Παπουλής είχε το καθαρό μυαλό να τιμωρήσει την ΑΕΛ, οι παίκτες της οποίας παρασύρθηκαν μετά το υπέρ τους προβάδισμα και άφησαν εκτεθειμένη την άμυνά τους.

Οι πράσινοι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους στο Τσίρειο, αλλά κανείς δεν περιμένει ότι είναι εύκολο να το κάνουν από εδώ και πέρα στη σεζόν, από την στιγμή που δεν κατάφεραν να το πράξουν έως τώρα. Ο Λένον επιχειρεί να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της Ομόνοιας και το εγχείρημα του μόνο εύκολο δεν είναι. Μάλλον αδύνατο να συμβεί από τη μία ημέρα στην άλλη. Ο Ιρλανδός ζητά πίεση στον αντίπαλο, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, παιχνίδι πρωτοβουλίας και περισσότερη ταχύτητα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως «έχει τους παίκτες για να εξυπηρετήσουν τα θέλω του». Το καλό νέο για τον Λένον και κατ’ επέκταση την Ομόνοια είναι πως ο Παπουλής ήταν (επί Μπεργκ) και είναι (επί Λένον) ο κορυφαίος των πρασίνων παρά τα 37 του χρόνια.

Οι τελικές προσπάθειες που δημιούργησε η Ομόνοια ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Την ίδια ώρα, κινδύνευσαν ελάχιστα πλην του τέρματος που δέχθηκαν στο οποίο ο Μπασιρού «έφαγε» εύκολη ντρίμπλα και ο Χούμποτσαν λειτούργησε ως «τροχονόμος» παρά αμυντικός. Ευθύνη φέρει και ο Ουζόχο, καθώς η μπάλα πέρασε από τη γωνία ευθύνης του και κάπου εκεί οι φίλοι της Ομόνοιας θυμήθηκαν τον Φαμπιάνο.

Εν κατακλείδι, η ομάδα του Λένον κρατάει την υπόθεση πρόκριση στα πόδια της αν και πήγε στη Λεμεσό χωρίς τέσσερις (Φαμπιάνο, Σέχου, Ντίσκερουντ, Τσέποβιτς) ποδοσφαιριστές οι οποίοι ίσως να είναι βασικοί στον επαναληπτικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ