aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο κυπελλούχος Σενέκοβιτς που ανέλαβε σε μια μεταβατική περίοδο

Ομόνοια: Ο κυπελλούχος Σενέκοβιτς που ανέλαβε σε μια μεταβατική περίοδο

Συνέχεια στην ενότητα «Προπονητές» δίνει το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας, με τον Χέλμουντ Σενέκοβιτς να παίρνει σειρά.

Αναλυτικά:

«Ο Αυστριακός, Χέλμουντ Σενέκοβιτς, γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1933 και υπήρξε προπονητής της ομάδας μας την περίοδο 1990-1991. Έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός με θητεία μεταξύ άλλων σε Στουρμ Γκρατς, Ρεάλ Μπέτις και Βάκερ Ίνσμπρουκ.

Ήρθε στο νησί μας ως όνομα καθώς είχε καταγράψει μεγάλη και διεθνή καριέρα ως προπονητής. Χαρακτηριστικό ότι οδήγησε την Εθνική Αυστρίας στο Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή, νικώντας μάλιστα με 3-2 τη Γερμανία κάτι που έμεινε στην ιστορία ως το «θαύμα της Κόρντοβα». Πέρασε επίσης από τους τρεις μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) αλλά και από τους πάγκους πολύ μεγάλων ομάδων όπως η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στην ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο, ενώ κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αν και απόκλεισε με συνολικό σκορ 5-4 την Σλάβια Σόφιας, ακολούθησε στον δεύτερο γύρο ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ. Ήταν τότε που η φουρνιά των μεγάλων ποδοσφαιριστών που έφεραν πολλούς τίτλους τα προηγούμενα χρόνια αποσυρόταν και χρειαζόταν μια περίοδος ανανέωσης και αναδόμησης του ρόστερ.

Σωτηρία της χρονιάς αποτέλεσε το κύπελλο. Η Ομόνοια αφού απέκλεισε κατά σειρά τους Ερμή, ΑΠΕΠ Πελενδρίου, Ακρίτα Χλώρακας και Πεζοπορικό, βρέθηκε στον τελικό όπου επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 κατακτώντας το ένατο κύπελλο στην ιστορία της! Ο Σενέκοβιτς στα 39 παιχνίδια που κάθισε τον «πράσινο» πάγκο προσπάθησε να βάλει την ομάδα όσο πιο ομαλά γινόταν σε μια μεταβατική περίοδο και κατάφερε να προσθέσει ακόμη ένα τίτλο παρά την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 1991 αποχώρησε για την ΛΑΣΚ Λιντς ενώ το 1997 τερμάτισε την προπονητική του καριέρα. Απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2007 σε ηλικία 73 ετών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ