aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: O γρίφος και το «διπλό» για να πάει με φόρα στο ιστορικό ραντεβού

Ομόνοια: O γρίφος και το «διπλό» για να πάει με φόρα στο ιστορικό ραντεβού

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την Τετάρτη η Ομόνοια έχει ραντεβού με την ιστορία και όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό θα πάει στο σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση (20:30) έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Άλλωστε, είναι κάτι που δεν έκρυψε ο ίδιος ο Μπεργκ. «Ίσως. Η προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι ο Ερυθρός Αστέρας» ήταν η τοποθέτησή του σε ερώτηση εάν το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα θα επηρεάσει την ενδεκάδα στο σημερινό ματς. «Την ίδια ώρα, όμως, θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να κερδίζεις βαθμούς», πρόσθεσε ο Νορβηγός τεχνικός μιλώντας στο «OFC TV».

Οι πράσινοι, λοιπόν, πάνε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», μια έδρα που έχουν δημιουργήσει θετική παράδοση, για να δώσουν τη «μάχη» και να βγουν νικητές. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, απέναντι σ’ ένα πολύ καλό αντίπαλο, την ώρα όμως που θεωρούν πως, αν αποδώσουν βάσει δυνατοτήτων και ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή τους, είναι σε θέση να πετύχουν τον στόχο τους. Για το σημερινό ντέρμπι, ο Μπεργκ είπε: «Είχαν δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πάλεψαν σκληρά για το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν και τερμάτισαν πίσω από εμάς στη δεύτερη θέση. Είναι καλή ομάδα, οπόταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι». Στη δύναμη και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ίσως κριθεί το ματς και το επισήμανε και ο Μπεργκ.

Για άλλο ένα φετινό ματς, η ενδεκάδα που θα παρουσιάσει ο 51χρονος προπονητής αποτελεί γρίφο. Θεωρείται βέβαιο, βάσει και των πιο πάνω τοποθετήσεών του ότι θα θελήσει να προφυλάξει παίκτες ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Τετάρτης. Στα ευχάριστα για τον ίδιο και την ομάδα, η ετοιμότητα και επάνοδος των Παπουλή καθώς αυξάνει τις επιλογές. Ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα θα βρεθεί στην ενδεκάδα σήμερα αλλά ίσως αν κριθεί αναγκαίο να πάρει χρόνο συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ