aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: O Γκόμεθ στην «παρέα» που σόκαρε την Αγγλία! (pic & vid)

Ομόνοια: O Γκόμεθ στην «παρέα» που σόκαρε την Αγγλία! (pic & vid)

Το 2013 η Γουίγκαν σόκαρε την ποδοσφαιρική Αγγλία με την κατάκτηση του FA Cup. Νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι με γκολ στο 91’ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε το FA Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θυμίζουμε πως σε αυτήν την ιστορική στιγμή οδήγησε την Γουίγκαν ο Ισπανός τεχνικός, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

«Χρυσός» σκόρερ της Γουίγκαν ήταν 27χρονος (τότε) Άγγλος μέσος, Μπεν Γουότσον, με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ ήταν η μοναδική αλλαγή της ομάδα του, μπαίνοντας στο ματς στο 81′. Σε ποιανού τη θέση; Του Τζόρντι Γκόμεθ!

Ο Καταλανός μέσος της Ομόνοιας αποτελεί μέρος της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της Γούιγκαν. Ήταν το πρώτο σπουδαίο τρόπαιο των «μπλε» και μέχρι σήμερα στον Σύλλογο το εξυμνούν, αφού την ίδια ώρα τους χάρισε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2013-14 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δανεικοί και γιατί όχι… αγύριστοι

Τρεις μέρες μετά την τεράστια επιτυχία της στο «Γουέμπλεϊ» η Γουίγκαν υποβιβάστηκε από την Premier League και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε το FA Cup και υποβιβάστηκε στην Championship την ίδια σεζόν!

Η παρθενική εμφάνιση της Γούιγκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού τερμάτισε τελευταία στον όμιλο, πίσω από τις Ρούμπιν Καζάν, Μάριμπορ και Ζούλτε με μόλις τρεις βαθμούς συγκομιδή.

Η ιστοσελίδα squawka.com κάνει αναφορά στους 20 ποδοσφαιριστές της Γουίγκαν, οι οποίοι αγωνίστηκαν στους έξι αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά ανάμεσά τους είναι ο πολύπειρος μέσος της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Από τους Μιχαλάκη και Στάθη στον Ματ

«Ένας από τους αστέρες της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, παρέμεινε στο Σύλλογο γι’ άλλον ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της ομάδας και ήταν παρών σε όλους τους αγώνες στην πορεία της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γκόμεθ μετακόμισε στη Σάντερλαντ το 2014, αλλά έκατσε εκεί μόλις δύο χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του πεντάμηνου δανεισμού της στην Μπλάκμπερν προτού επιστρέψει ξανά στη Γουίγκαν. Έμεινε στους “μπλε” για μία σεζόν και προτού καταλήξει στην Ομόνοια αγωνίστηκε σε Ράγιο Βαγιεκάνο και Λέφσκι Σόφιας».


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ