aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο... γίγαντας με τα τρομερά αντανακλαστικά

Ομόνοια: Ο… γίγαντας με τα τρομερά αντανακλαστικά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια «μικρή» ομάδα στην Ευρώπη, πόσω μάλλον άπειρη όπως η Ομόνοια, για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας και διάκρισης επιβάλλεται να έχει κέρβερο κάτω από τα δοκάρια της. Τερματοφύλακα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στα δύσκολα να δηλώνει «παρών». Ε, ναι, η Ομόνοια τον έχει, τον βρήκε στο πρόσωπο του Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Ο Βραζιλιάνος ήταν χάρμα ιδέσθαι στα ευρωπαϊκά ματς, υψηλού βαθμού δυσκολίας, και είχε τεράστια συμβολή στις προκρίσεις που έφεραν την Ομόνοια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στα ματς με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στον επαναληπτικό που οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ο Φαμπιάνο είχε διψήφιο αριθμό σπουδαίων επεμβάσεων. Κι ας μην μπόρεσε η ομάδα του να πετύχει τον στόχο της παρουσίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κέρδισε τον θαυμασμό και των αντιπάλων.

Η Ομόνοια μπορεί να έχασε τον Ουζόχο, τον λόγο ανέλυσε ο πρόεδρός της, όμως διατήρησε στο ρόστερ της έναν άλλο σπουδαίο τερματοφύλακα. Ικανός, έμπειρος, με εξαιρετικά αντανακλαστικά ο Φαμπιάνο, αποτελεί μια σπουδαίο επιλογή και «φώναξε» πως είναι σε θέση να οδηγήσει την Ομόνοια σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και καίρια, αφού πιο πίσω από αυτόν δεν υπάρχει άλλος για να διορθώσει πιθανό λάθος. Σε αυτόν εναπόκειται στο μεγαλύτερο βαθμό η διατήρηση του μηδέν παθητικό. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος έχει μπροστά του μια πολύ καλή αμυντική γραμμή και γενικότερα δουλεύει εξαιρετικά ο όλος αμυντικός μηχανισμός της ομάδας.

Η Φαμπιάνο διατήρησε ανέπαφη την εστία του με τις Αραράτ-Αρμενία (1-0) και Λέγκια (2-0) στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους. Ακολούθως, με την απόκρουση δύο πέναλτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έβαλε τη σφραγίδα του πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτομάτως η ομάδα του κλείδωσε την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Διατήρησε και το μηδέν παθητικό στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, όμως δεν ήταν αρκετό λόγω της ήττας στον πρώτο αγώνα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, ο 32χρονος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο κορυφαίος για τον μήνα Σεπτέμβριο στη σχετική ψηφοφορία «Fonbet Player of Month». Συγκέντρωσε το 74% των ψήφων (695 από 933). Δεύτερος ψηφίστηκε ο Τζιωνής και τρίτος ο Χαραλάμπους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ