aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο «φάρος» για αντεπίθεση

Ομόνοια: Ο «φάρος» για αντεπίθεση

Τέσσερα ματς πρωταθλήματος για την Ομόνοια, με απολογισμό μόλις μια νίκη με το αχ και το βαχ (Δόξα 2-1), μιαν ισοπαλία βλέποντας δίχτυα με αυτογκόλ (Πάφος FC 1-1) και δύο ήττες (ΑΕΚ 1-2 και Ολυμπιακός 0-1). Και στους τέσσερις αγώνες βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκανε την ανατροπή μόνο στον ένα, φθάνοντας στη νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (90’+3 με πέναλτι και 90’+7).

Αυτό που προβλημάτισε στο ξεκίνημα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα είναι η κακή εικόνα της που δεν λέει να αλλάξει, παρά τις υποσχέσεις. Αδυνατεί να βρει ρυθμό, να γίνει δημιουργική αλλά και να δείξει συνέπεια στην αμυντική συμπεριφορά της. Γενικώς, οι πράσινοι, με τι έχουν παρουσιάσει έως τώρα, πονούν σε πολλούς τομείς.

Ο Μπεργκ, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι πάρα πολλοί παράγοντες που η Ομόνοια ακόμη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δουλεύουν για να δώσουν απαντήσεις. Εξέφρασε την πίστη και τη σιγουριά ότι η ομάδα του θα επιστρέψει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έως τώρα παρουσία της.

Το περσινό παράδειγμα αποτελεί «φάρο» αντεπίθεσης για την Ομόνοια. Τι είχε συμβεί πέρσι; Οι πράσινοι από την 8η έως και την 12η αγωνιστική, από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2020, παρέπαιαν. Αγνοούσαν τη νίκη για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας απολογισμό δύο ήττες (Ολυμπιακός 0-1, Νέα Σαλαμίνα 1-2) και τρεις εντός έδρας ισοπαλίες χωρίς σκορ (Παραλίμνι, Δόξα, Ερμής).

Πέτυχαν μόλις ένα γκολ. Τότε τερμάτισαν το αρνητικό σερί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο φθάνοντας στην επιβλητική νίκη με 3-0, που αποτέλεσε τον βατήρα εκτόξευσης και εξαιρετικής πορείας που τους οδήγησε στον τίτλο πρωταθλήματος. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η Ομόνοια θα κληθεί να δώσει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αλλά ικανό με νίκη να πάρει μπρος και να κάνει την αντεπίθεσή της, όπως με τον ΑΠΟΕΛ πέρσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ