aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο εργασιομανής Ολίβα και η... αντανάκλαση στην ομάδα

Ομόνοια: Ο εργασιομανής Ολίβα και η… αντανάκλαση στην ομάδα

Η συμπεριφορά ενός προπονητή εντός και εκτός γηπέδου χαρακτηρίζει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την ομάδα που προπονεί. Αυτή την άποψη συμμερίζεται και ο κόουτς της Ομόνοιας, Χουάν Κάρλος Ολίβα, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για τη φιλοσοφία του, η οποία με βάση τα λεγόμενά του δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα της τακτικής και γενικά της προπονητικής, αλλά να επεκτείνεται και στον τρόπο ζωής του. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός παραχωρώντας σε δηλώσεις στην κάμερα του γραφείου Τύπου των πρασίνων, σκιαγράφησε τον εαυτό του και τον χαρακτήρισε ως εργασιομανή γιατί «αγαπώ τη δουλειά μου».

Διαβάστε επίσης: Πότε προβλέπεται να διεξαχθεί το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

Ο 53χρονος προπονητής ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα προσπαθεί να παραμένει ήρεμος: «Δεν μου αρέσει να διαμαρτύρομαι και να λέω οτιδήποτε στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω πως πρέπει να επικεντρώνεσαι σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις. Εγώ μπορώ να ελέγξω τους παίκτες μου, μπορώ να ελέγξω τις φάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο προπονητής είναι η αντανάκλαση της ομάδας και πρέπει να βρίσκει μέση λύση για όλα τα πράγματα. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος και ήρεμος κατά τη διάρκεια του αγώνα για να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις. Και αυτή είναι η δουλειά μου, να παίρνω αποφάσεις», είπε με νόημα ο κόουτς της Ομόνοιας.

Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα αποκάλυψε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που αφήνουν τη δουλειά στο… γραφείο και πάνε με καθαρό μυαλό στο σπίτι. «Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι άτομο που μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω το ποδόσφαιρο από τη ζωή μου. Συνήθως μου αρέσει να δουλεύω στο προπονητικό κέντρο. Εδώ, όμως, δεν το κάνω, παίρνω τη δουλειά μου και κλείνομαι σπίτι για να δουλεύω. Τον τελευταίο μήνα ήταν εδώ η οικογένειά μου, όμως τώρα θα φύγουν. Ο κόσμος της Ομόνοιας πρέπει να ξέρει πως 24 ώρες την ημέρα θα σκέφτομαι την ομάδα. Είμαι εργασιομανής γιατί αγαπώ τη δουλειά μου. Τις επόμενες μέρες, μετά το παιχνίδι με την Αλκή, είχα τον χρόνο να σκεφτώ την ομάδα, το μέλλον της και ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει. Πάντοτε αναλύω όλες τις προπονήσεις, όλα τα παιχνίδια. Όταν το ποδόσφαιρο είναι το πάθος σου, τότε δεν είναι μόνο θέμα δουλειάς. Είναι αυτό που αρέσει, είναι φιλοσοφία ζωής».

Ο προπονητής της Ομόνοιας παραδέχθηκε ότι στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Αλκή ήταν λίγο νευρικός και ανησύχησε όταν δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το τρίποντο για την Ομόνοια, όμως σε γενικές γραμμές δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. «Ένιωσα μία μικρή πίεση, όχι επειδή ήταν το πρώτο παιχνίδι, άλλα επειδή αρχίσαμε ένα καινούριο πρότζεκτ που θέλουμε όλοι να πετύχει. Θέλουμε να κερδίζουμε για όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας. Μας στηρίζει ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι και γενικά όλοι όσοι εμπλέκονται με την ομάδα. Η νίκη ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, να αρχίσουμε καλά τη σεζόν και να δώσουμε την πρώτη χαρά σε όλους».

Κλείνοντας και αναφερόμενος στους φιλάθλους της Ομόνοιας, ο Χουάν Κάρλος Ολίβα «έσταζε μέλι» και έδωσε τη δική του υπόσχεση προς αυτούς: «Είναι απίστευτοι. Κατάλαβα πολύ καλά πόσο αγαπούν την ομάδα τους και μου έδωσαν την ώθηση για τη συνέχεια. Πλέον, έχω μεγάλη ευθύνη προς αυτούς, είμαι πολύ ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και το μόνο που θέλω, είναι όσο περνά ο χρόνος η ομάδα να γίνεται καλύτερη και να πετύχει. Να παίζει καλά στο γήπεδο, να παίρνει τους βαθμούς για να ανταποδώσουμε στους οπαδούς μας αυτά που μας δίνουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ