aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Ο "εγκέφαλος" της ομάδας, μόνιμος "πονοκέφαλος" για τους αντιπάλους»

Ομόνοια: «Ο “εγκέφαλος” της ομάδας, μόνιμος “πονοκέφαλος” για τους αντιπάλους»

Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές» δίνει το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας, καθώς μέσω της σημερινής ανάρτησης, παραθέτει αφιέρωμα για τον Νεντίμ Τούτιτς.

Αναλυτικά:

Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1991 από τη Ραντ Βελιγραδίου, σε μία εποχή όπου ο πόλεμος ανάγκασε αρκετούς σπουδαίους Γιουγκοσλάβους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν την καριέρα τους μακριά από την πατρίδα τους.

Δεν άργησαν να καταλάβουν στην Ομόνοια τι διαμάντι απέκτησαν καθώς ο «Νέτο» ξεδίπλωσε πολύ νωρίς τα δυσεύρετα προσόντα του και την ηγετική του προσωπικότητα ως ένα αυθεντικό «10άρι». Στα πέντε χρόνια (1991-1996) που φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος, αγωνίστηκε σε 148 παιχνίδια και πέτυχε 56 γκολ! Δύο φορές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας μας με 18 και 19 γκολ. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και μια ασπίδα.

Ήταν μέλος μίας σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών όπως οι Γιώργος Σαββίδης, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Κάντηλος, Ευαγόρας, Πανίκος Ξιούρουππας, Γιόζεφ Τζούριακ, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Ιόντσο Άρσοφ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της περιόδου 1992-1993, παίζοντας μάλιστα σπουδαίο ποδόσφαιρο! Δικαιωματικά, λοιπόν, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές, που πέρασαν από την Ομόνοια και το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υπήρξε ο «εγκέφαλος» της ομάδας μας. Διέθετε άριστη τεχνική κατάρτιση και σπάνια αντίληψη του παιχνιδιού. Με την προσωπικότητα του καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του, με τη διορατικότητά του ήταν μόνιμος «πονοκέφαλος» για τους αντιπάλους και με την εκτελεστική του δεινότητα πετύχαινε σημαντικά γκολ.

Μετά την αποχώρηση του από το «τριφύλλι» συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό (παίκτης – προπονητής) και τερμάτισε την καριέρα του με τη φανέλα του Εθνικού Άσσιας.

Στην Ομόνοια, επίσης, εργάστηκε ως βοηθός προπονητής σε τρεις περιπτώσεις (1999-2000, 2003-2004 και 2007-2008). Τη σεζόν 1999-2000 βρισκόταν στο πλευρό του Ιόντσο Άρσοφ όταν το «τριφύλλι» κατέκτησε το κύπελλο (νίκη με 4-2 στον τελικό με τον ΑΠΟΕΛ). Το 2008 έκανε το μεγάλο βήμα και ανέλαβε ως πρώτος προπονητής, σε μία μεταβατική περίοδο για τον Σύλλογο. Σημαντικότερη στιγμή του στον πάγκο του «τριφυλλιού» ήταν η πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ Αθηνών στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Εργάστηκε ως προπονητής και στη Νέα Σαλαμίνα, στον Οθέλλο και σε ομάδες της Κίνας. Διατηρούσε για αρκετά χρόνια τη δική του Ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το άθλημα του φούτσαλ στην Κύπρο.

Γεννήθηκε στη Γιουγκοσλαβία στις 17/07/1968».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ