aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος

Ομόνοια: Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος

Ορθάνοιχτος ο δρόμος για ευρωπαϊκή διάκριση για την Ομόνοια. Οι αντίπαλοι που έχουν προκύψει από τη χθεσινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, της επιτρέπουν να ελπίζει σε μακρινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Τίποτα χωρίς κόπο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όμως η Ομόνοια καταβάλλοντας την απαιτούμενη προσπάθεια και παίζοντας σε ψηλά στάνταρ, είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια από τις δύο θέσεις που θα την οδηγήσουν στις «16» της διοργάνωσης.

Βασιλεία, Καραμπάχ και Καϊράτ είναι οι αντίπαλοι της Ομόνοιας. Η ελβετική ομάδα είναι το φαβορί για την πρωτιά και απ’ εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά. Όπως φάνηκε από τις αναμετρήσεις της με την ΑΕΛ, η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν δεν αποτελεί φόβητρο, ενώ και η Καϊράτ δεν έχει την εμπειρία αλλά χρειάζεται προσοχή. Γι’ αυτό, η σοβαρή Ομόνοια συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να φθάσει σε επιτυχίες στον 8ο όμιλο και επωφελούμενη οικονομικά με επιτυχίες (€500.000 η νίκη και €166.000 η ισοπαλία) να φθάσει μακριά, να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Οι πράσινοι έχουν τον χρόνο για να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια και με μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Οι πράσινοι, διαμορφώνοντας πλήρως το ρόστερ τους και ανεβάζοντας ρυθμό θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίες, θα πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους, να έχουν την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου του πρώτου αγώνα με την Άντβερπ και σε καμία περίπτωση αυτή του επαναληπτικού με τη βελγική ομάδα. Γιατί, η εικόνα της Ομόνοιας προχθές δεν ήταν καθόλου καλή. Όσο ποιοτική και ανώτερη να είναι η Άντβερπ, δεν μπορεί για 120 λεπτά οι παίκτες του Μπεργκ να ήταν πίσω από την μπάλα.

Δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή του αγώνα να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, δίνοντας συνέχεια τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να εκδηλώνουν επιθετικές προσπάθειες. Ενός αντιπάλου που στον πρώτο αγώνα η Ομόνοια πέτυχε τέσσερα γκολ. Η προσέγγιση του αγώνα από τον Μπεργκ αποδείχθηκε πλήρως λανθασμένη έστω κι αν έφθασε μέχρι τα πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ